Redovisningsansvarig till HeidelbergCement

Redovisningsansvarig till HeidelbergCement

HeidelbergCement är en av världens största byggmaterialproducenter med cirka 57 000 medarbetare i fler än 50 länder. Vi tar väl hand om vår personal, erbjuder bra förmåner och har idag ett vänligt och prestigelöst arbetsklimat, där vi bemöter varandra med respekt. Vi ställer krav på våra medarbetare, och uppmuntrar initiativförmåga och egen drivkraft.

Som Redovisningsansvarig ingår du i ett engagerat och sammansvetsat team på 13 personer som hanterar redovisningen för ca 35 bolag, där du får helhetsansvaret för ett antal av dessa. Det sker ett kontinuerligt arbete med processutveckling och förvärv av nya bolag så du bör trivas i en föränderlig miljö med utmanande rapporterings- och redovisningsfrågor samt snabba deadlines.

Ekonomifunktionen är ett Nordiskt Shared Service Center som består av ca 40 medarbetare. Tjänsten är placerad i Marievik vid härliga Liljeholmskajen, som under sommaren erbjuder mysiga uteserveringar och promenadstråk.

Din utmaning
 • För ett antal bolag i koncernen ansvarar du för månads- och årsbokslut, moms, skatter och årsredovisningar
 • Nära samarbete med Controllers för att analysera bolagens resultat
 • Tillsammans med dina kollegor arbetar du kontinuerligt arbeta med att effektivisera och utveckla bolagens redovisningsprocesser
 • Nära samarbete med konsolideringsgruppen och rapportering i konsolideringssystemet Comet
Din bakgrund
 • Minst 5 års erfarenhet som Redovisningsansvarig
 • God kompetens i redovisning enligt K3 är ett krav
 • Självständighet i månads- och årsbokslut samt årsredovisningar är ett krav
 • Erfarenhet av arbete i Shared Service Center är meriterande
 • Erfarenhet av IFRS är meriterande
 • Erfarenhet av arbete i internationell miljö är meriterande
 • Erfarenhet av SAP, Basware och Comet är meriterande
Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar HeidelbergCement med Max Hedgren på Human Capital och hänvisar all kontakt kring tjänsten till honom på 070-777 50 36 eller max.hedgren@humancapital.se. Intervjuerna i processens första veckor så sök tjänsten direkt om du tycker det ser intressant ut. Vi behöver endast ditt CV. #LI-DNI

Mer info
Kontaktperson Max Hedgren
Telefon 070-777 50 36
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 juni 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HeidelbergCement är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 57 000 medarbetare i 50 länder varav 1 500 i Sverige och 4 700 i Northern Europe. Svenska bolag som ingår i koncernen är bl a Cementa AB, Betongindustri AB, Sand och Grus Jehander AB samt Abetong AB. På Shared Service Center i Sverige ansvarar vi för koncernens svenska, norska och danska bolag.