Head of Business Control till Happy Socks

Head of Business Control till Happy Socks

Återigen har vi fått förtroendet att hjälpa vår kund Happy Socks att hitta ytterligare en stjärna till sitt Stockholmskontor. Den här gången är det ekonomifunktionen som behöver stärkas upp där vi rekryterar en Head of Business Control med det övergripande ansvaret för bolagets Controlling funktion.

Du blir del av ett internationellt bolag som haft stark tillväxt sedan starten 2008. Happy Socks kultur kännetecknas av stor social gemenskap och dina framtida kollegor är smarta, kreativa och proaktiva personer med ett starkt driv. Ett härligt gäng helt enkelt!

Tjänsten är en tillsvidareanställning där du utgår från Happy Socks huvudkontor i Garnisonen, Karlavägen, i Stockholm. Resor kan förekomma.

Rollen

Rollen som Head of Business Control är såväl operativ som strategisk. I ditt team ingår ytterligare en Business Controller och Du ansvarar för att teamet tillhandahåller bra och kvalitativ analys- och rapportering för både kommersiell och strategisk användning. Du är CFO's högra hand och har en nyckelposition i det finansiella teamet- och i Happy Socks koncernen - där du har det yttersta ansvaret för bolagets controlling funktion. Du rapporterar till CFO, men kommer givetvis att ha flera viktiga kontaktytor inom bolaget med såväl andra funktioner och avdelningar.

Vem är du?

Du har en akademisk examen, har jobbat som Business controller i några år och har dessförinnan bakgrund från redovisning och/eller revision. Du har tidigare jobbat på produktbolag med flera olika försäljningskanaler, valutor och marknader. Du kan Officepaketet väl, i synnerhet Excel, och har även kunskap i hur man driver arbetet med BI-verktyg för att få fram korrekt och bra rapporteringsunderlag. Du behärskar såväl svenska som engelska obehindrat i både tal och skrift. Som person är du en stark kommunikatör och lagspelare. Du är lyhörd och prestigelös med en vilja att arbeta både på operativ och strategisk nivå. Du har integritet och vågar utmana verksamheten och försäljningen där du kommer med bra och förbättrande initiativ, samtidigt som du tror på Happy Socks affärsidé och vill vara en del på den fortsatta och spännande resan framåt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 4 aug 2019 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Happy Socks grundades i Sverige 2008 och omsatte 2018 ca 700 MSEK med gott resultat. Bolaget har 15 legala enheter i 8 länder med försäljning i ca 90 länder. Kulturen är härligt internationell med 150 personer på huvudkontoret från 20 olika länder.