Medarbetare till Pressavdelningen på Handelsbanken

Medarbetare till Pressavdelningen på Handelsbanken

Söker du en utvecklande roll i en stabil verksamhet, där du får möjlighet att göra skillnad och bidra till att skapa resultat? Är du driven, strukturerad och positiv samt van att bygga goda relationer?
Då är detta en roll för dig!

Pressavdelningen på Handelsbanken hanterar bland annat mediakommunikation, koncernens pressmeddelanden, annan ledningskommunikation, samt fungerar som stöd i mediafrågor för bl.a. VD, Styrelse, Senior Management och den svenska kontorsrörelsen.

Uppdragsgivare:
Handelsbanken

Ort:
Stockholm

Omfattning:
Heltid

Arbetsbeskrivning:

Som medarbetare på pressavdelningen kommer du att ingå i ett team, med ansvar för koncernens hantering av press och media globalt, nationellt, regionalt och lokalt. Verksamheten spänner över ett brett arbetsfält och hanterar kontakter med både svenska och utländska journalister och publicister.

Du kommer att arbeta mot ett brett kontaktnät på alla nivåer inom banken i press och mediafrågor, samt även mot våra kontakter inom andra företag och organisationer.

Du är placerad på huvudkontoret i Stockholm och rapporterar till Presschefen.

Kvalifikationer:

För att lyckas i rollen tror vi att du har utbildning inom journalistik och kommunikation, samt erfarenhet från större nyhetsredaktioner, gärna som ekonomijournalist. Har du även erfarenhet från kommunikationsavdelningar och/eller PR, samt bank- och finansbranschen är det en stor fördel. Det är viktigt att du är en skicklig skribent och pedagog, med mycket god språkhantering på svenska och gärna även på engelska. Du har erfarenhet av webbjournalistik, är van att hantera kommunikation i sociala medier, samt har erfarenhet av researcharbete och presentationer.

Vi söker dig som är positiv, prestigelös och ansvarstagande samt har lätt för att bygga goda relationer. Du är van att arbeta självständigt men har även lätt för att samarbeta med andra. Då arbetsbelastningen stundtals är hög och under stor tidspress vill vi att du har förmågan att behålla lugnet i stressade situationer.

Om Handelsbanken:

Handelsbanken har ett decentraliserat arbetssätt med stark lokal förankring. Banken har ett rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i fler än 20 länder. Handelsbankens idé om hur de ska driva bank bygger på tilltro och respekt för individen. För dig som medarbetare innebär det ett stort förtroende med goda utvecklingsmöjligheter. Här kan du läsa mer om oss och vår verksamhet www.handelsbanken.se

Sista ansökningsdag:
Skicka din ansökan senast den 20 november 2018
Urval och intervjuer kommer att ske löpande, skicka därför gärna din ansökan så snart som möjligt.

För information:
I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad. Mer information får du av Lotta Carlsson på telefon 073 075 23 25.
Mer info
Kontaktperson Lotta Carlsson
Telefon 0730752325
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Randstad
Sista ansökningsdag 19 nov (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Randstad är världens näst största HR-service företag och arbetar med bemanning och rekrytering. Vi är nu representerade i 46 länder, med över en halv miljon medarbetare på uppdrag hos våra kunder varje dag.