Gruppchef till HSB Stockholm BRF Ekonomi

Gruppchef till HSB Stockholm BRF Ekonomi

Är du en uppskattad ledare och har du goda kunskaper inom redovisning och bokslut?

Delar du och vill arbeta efter HSBs värderingar Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan?

På HSB Stockholm erbjuds du möjligheten att som Områdeschef få arbeta med fokus på personal, affär och digitalisering. Är detta ditt nästa steg i karriären? Varmt välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter/ansvar

Som Gruppchef på HSB Stockholm BRF Ekonomi ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp, har eget resultatansvar och rapporterar till Affärsområdeschefen. Du har personalansvar för ca 10 ekonomer som hanterar bostadsrättsföreningars ekonomiska förvaltning. Du rapporterar till verksamhetschefen för HSB Stockholm BRF Ekonomi.

Ditt huvudsakliga uppdrag är att ansvara för att tjänsteproduktion och leverans överensstämmer med ingångna avtal och lever upp till företagets krav på kvalitet, lönsamhet och kundnöjdhet. Du leder, följer upp, utvärderar och vidareutvecklar dina medarbetare samt effektiviteten för teamet. Du verkar också för ett bra samarbete mellan olika affärsområden.

Branschen för ekonomitjänster är under förändring i och med digitaliseringen på arbetsmarknaden. Hos HSB Stockholm BRF Ekonomi innebär det att du aktivt kommer att arbeta med utveckling av arbetssätt och rutiner. Fokus i tjänstleveransen gentemot kund kommer flyttas mer mot analys, kontroll och personlig rådgivning. I rollen arbetar du även aktivt med att coacha dina medarbetare att bidra till merförsäljning.

Kvalifikationer och egenskaper

Du är utbildad inom ekonomi på minst gymnasienivå, gärna med relevant påbyggnad. Du har god kunskap inom redovisning och bokslut samtidigt som du är van att leda och utveckla personal.

Din yrkesmässiga bakgrund kan tex vara tidigare gruppchef/teamledare inom BRF eller från en redovisningsbyrå. Du kan även ha arbetat som redovisningschef eller drivit andra ekonomiinriktade funktioner. Har du erfarenhet från ett försäljningsinriktat bolag med kundinriktat arbetssätt är det meriterande men inget krav.

Framför allt vi söker dig som har ett genuint intresse av att leda, utveckla och entusiasmera människor. Du brinner för att få andra att växa och uppnå sin fulla potential. Som person är du strukturerad, kommunikativ och tydlig. Du kan hantera stressiga situationer och är en duktig problemlösare.

Vidare bidrar du aktivt till förbättringsarbeten, utveckling av processer och deltar gärna i olika projekt. Vi ser också gärna att du har ett intresse för system, följer den digitala utvecklingen i samhället och har lätt för dig att ta till dig ny teknik.

Om HSB

HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss till. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Stockholm som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt.

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår.

För att veta mer om HSB se www.hsb.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 27 aug (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.