Kvalificerad Redovisningskonom med intresse för koncernredovisning till HSB Stockholm

Kvalificerad Redovisningskonom med intresse för koncernredovisning till HSB Stockholm

Värdesätter du en utvecklande tjänst, bra arbetsmiljö och en human arbetsgivare? Till HSB Stockholm rekryterar vi nu en kvalificerad Redovisningsekonom som har viss erfarenhet av och intresse för koncernredovisning. Urval och intervjuer pågår löpande, varmt välkommen med din ansökan.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Du erbjuds möjligheten att ingå i bokslutsgruppen bestående av 5 kompetenta personer som gemensamt ansvarar för redovisningen i ett 30-tal fastighetsbolag. I detta ingår bla arbete med:
  • Löpande redovisning
  • Avstämningar
  • Moms
  • Skatter
  • Bokslut
  • Årsredovisning
  • Koncernredovisning med konsolidering
  • Kassaflödesanalys
I tjänsten ingår frekventa kontakter och att bistå med högkvalitativ support gällande redovisningsfrågor till medarbetare i organisationen.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad inom ekonomi på universitet eller högskola gärna med inriktning redovisning. Du har minst 5 års praktisk av redovisning och är självständig i bokslut och årsreodovisning. Du har tidigare viss erfarenhet av koncernredovisning och konsolidering. Meriterande är erfarenhet av koncernrapporteringssystemet OCRA.

Vidare har du generellt hög IT-mognad och ett intresse att kontinuerligt följa med i utvecklingen inom IT/system/digitalisering. Inom HSB är kunder, interna samt externa och medlemmar alltid i fokus därför värdesätter vi dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har hög social kompetens och är en bra lagspelare. Du är serviceinriktad, flexibel, och prestigelös.

Om verksamheten

HSB är en rikstäckande organisation där våra värderingar knyter samman hur vi förhåller oss. Våra ledord är Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, vilket vi sammanfattar till förkortningen ETHOS. Tillsammans ska dessa ledord bidra till stolthet över yrkesidentiteten och över HSB Stockholm som organisation men framförallt ska det visas i handling och förhållningssätt.

Vi ger dig möjlighet till ett fritt, självständigt och ansvarsfullt arbete med stora utvecklingsmöjligheter. Vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete är en prioriterad fråga och vi strävar efter att spegla samhället i vår medarbetarkår.

För att veta mer om HSB se www.hsb.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 29 apr 2019 (7 dagar kvar)