Projektledare

Projektledare

HSB Bostad söker erfaren projektledare

Har du erfarenhet av projektledning och vill vara med i projektering och utveckling av nya bostadsområden i Stockholms län? Känner du igen dig som en person som både kan leda och samverka och har god projektledarförmåga i din yrkesroll? Då kan den här tjänsten vara nästa steg för dig! HSB Bostad har spännande projekt och engagerade kollegor som samarbetar i team mot gemensamma mål.

Om tjänsten och dina arbetsuppgifter

Som projektledare på HSB Bostad driver du projekt både som totalentreprenör åt bostadsrättsföreningen samt beställare av en extern totalentreprenör, tillsammans med den interna platsledningsorganisationen eller med en inhyrd platsledningsorganisation.

Du kommer att ingå i det projektteam som bildas under detaljplanearbetet och tar över det fulla ansvaret för affären från det projektet har fått ett byggstartsbeslut fram till färdigprodukt och överlämnade till kund.

Du ansvarar för framtagning av handlingar från programhandling till och med relationshandlingar. I det ingår även handlingar som är del av säljmaterial för bostäderna, bygglov, tekniska beskrivningar samt förfrågningsunderlag. Under produktion arbetar du som projektledare med den entreprenadform som projektet har och utmaningen och ansvaret varierar beroende på formen. Projektledare ansvarar för överlämning av projekt till slutkund med bl.a besiktningar, informationsmöten med kund, blivande förvaltning mm.

Arbetsdagarna är mycket varierande och innehåller många kontakter och samarbeten både inom och utanför HSB. Hos HSB har finns den kompetens som krävs för projekten och du kommer att få många engagerade och kvalificerade kollegor.

Du rapporterar till chefen för verksamhetsområde projektledning inom affärsområde produktion.

Din bakgrund
  • Högskola eller ingenjörsutbildning med byggteknisk inriktning eller liknande examen.
  • Minst 5 års erfarenhet av att driva byggprojekt och utvecklat projektledarförmåga.
  • God erfarenhet från olika typer av byggprojekt som konsult, platschef, projektledare eller projektutvecklare.
  • Kunskap inom entreprenadjuridik.
  • God förhandlingsvana.
  • Goda kunskaper i Office paketet
  • God kommunikatör i tal och skrift.
Personliga egenskaper

Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas och trivas i rollen som projektledare tror vi att du är självgående och aktivt arbetar mot uppsatta mål. Du uppskattar att bidra till affärsområdet och når uppsatta mål med goda resultat. Samtidigt tycker du det är spännande att hitta lösningar där andra ser hinder.

Som person är du mån om att alltid leverera kvalitativa lösningar men är samtidigt inte rädd för att pröva nya saker som kan förbättra ditt arbete. Vidare är du en person som är mycket mån om, och ser en stolthet i, att tillämpa affärsmässiga principer. Du är lyhörd och kan snabbt sätta dig in i HSB Bostads organisation och därmed se vilket stöd dina medarbetare behöver.

Det är naturligt för dig att ta initiativ och uthålligt driva dina arbetsuppgifter framåt och i mål. Du har huvudet på skaft även när det är ont om tid, samtidigt som du är trygg i hur du ska prioritera dina arbetsuppgifter. Med ditt kreativa tankesätt som utmanar till nya mål tycker du att förändringar och nytänkande är en viktig del av organisationsutvecklingen.

Då det krävs många personer för att driva ett projekt från detaljplan till färdiga hus bör du ha god samarbetsförmåga och erfarenhet av att bygga långsiktiga relationer. Du gör inte skillnad på människor och värnar det goda samarbetet. Tack vare dina tidigare erfarenheter och lärdomar är du trygg i din roll, pedagogisk i dialog med kunder och duktig på att lyssna in behov för att skräddarsy lösningar.

Vi förutsätter att du är serviceinriktad och har intresse av att vilja hjälpa andra. Du är också strukturerad och noggrann i kombination med en nyfikenhet som driver dig att kontinuerligt vilja utvecklas i din yrkesroll.

HSB Bostad erbjuder dig

HSB Bostäder erbjuder dig ett roligt och utvecklande arbete i ett företag med expansionsplaner och utvecklingsmöjligheter.

HSB Bostad genomsyras av ett antal grundläggande värderingar. Medarbetarna har gemensamt kommit fram till innebörden av värderingarna ETHOS, dvs. vad värdeorden Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan betyder för HSB. ETHOS vägleder HSB:s förhållningssätt till kollegor, kunder och samarbetspartners.

Välkommen med din ansökan!

Om du tycker att tjänsten som erfaren projektledare passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar HSB Bostad med Fasticon. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2021-03-15

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jeanette Kanka på jeanette.kanka@fasticon.se eller 072-389 99 75.

Om Fasticon

Fasticon är specialister på kompetensförsörjning inom samhällsbyggnadssektorn. Vi hjälper våra kunder att förstärka sina organisationer genom att attrahera, utveckla och behålla rätt kompetens. Det gör vi genom att utbilda, rekrytera och hyra ut yrkesverksamma som bidrar till värdeskapande samhällsbyggnad. Kunderna finns över hela Sverige och vi utgår från kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer på www.fasticon.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 15 mars 2021 (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HSB Bostad AB är ett byggbolag som ägs av 3 regionala HSB-föreningar samt HSB Produktion AB och har till uppgift att producera bostäder i Stockholms och Gotlands län. Bolaget har en markportfölj innehållande byggrätter för att bygga cirka 5000 nya bostäder inom de närmsta åren. HSB Bostad arbetar med hela nyproduktionsprocessen från markförvärv, projektutveckling, produktion och försäljning till eftermarknad. Bolaget har ca 60 anställda och har för tredje året i rad fått pris för att vara byggbranschens mest jämställda bolag. Vi sitter centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm.