Sourcing Category Manager

Sourcing Category Manager

Vill du arbeta på ett globalt företag som sätter högt värde på miljö och hållbarhetsfrågor? Vi söker nu en Sourcing Category Manager som kommer ansvara för koncernens inköp av underhåll och investeringar och som kommer vara med i utvecklingen av bolagets underhållsstrategi! Har du erfarenhet av strategiskt kategoriarbete i en snabbrörlig bransch och motiveras av utmanande utvecklingsprojekt? Då kan detta vara utmaningen för dig!

Rollen
Som Sourcing Category Manager hos oss på HKScan ansvarar du för den nordiska marknaden som idag består av verksamhet i Sverige, Finland, Danmark och Baltikum. I tjänsten leder du sourcingarbetet inom kategorierna underhåll och investeringar tillsammans med lokala inköpschefer från respektive marknad. Du vidareutvecklar befintlig sourcingstrategi, identifierar inbesparningsmöjligheter, samt säkerställer att globala direktiv implementeras. Med en hög energinivå och förmåga att förutse trender utvecklar du affären på bästa sätt.

I ditt arbete kommer du att ha nära samarbete med produktion, underhåll och teknologi i våra verksamhetsländer. Du kommer att ha en central roll i utvecklingen av inköpsprocesser och inköpsverktyg i ditt område.

Du välkomnas till vårt kontor på Lindhagensgatan i Stockholm och kommer att rapportera till Director Sourcing Sweden.

Om dig
Vi söker dig med relevant universitets- eller högskoleutbildning samt flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från livsmedelsbranschen eller från tillverkande industri. Vi tror att du tidigare har arbetat med strategiskt inköp och kanske förhoppningsvis även har erfarenhet av tekniskt inköp. För att trivas tror vi det är viktigt att du har erfarenhet av att ha arbetat i en internationell miljö och tidigare gärna ha arbetat inom industriella bolag. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat, koncernspråket är engelska.

För att lyckas i rollen ser vi att du har stort eget driv, stark affärsmässighet och en god kommunikativ förmåga med fallenhet för att bygga goda och professionella relationer. Du är trygg med att arbeta självständigt, tar stort eget ansvar och har ett genuint intresse för utveckling av arbetssätt och strategiskt förbättringsarbete.

Ansökan
Låter detta som en roll för dig? Ansök redan idag, dock senast 1 mars. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Emelie Sandsten på 0707-60 36 96.
Mer info
Kontaktperson Emelie Sandsten
Telefon 0707 - 60 36 96
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Inköpare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.hkscanagri.se/
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

HKScan är ett nordiskt företag som producerar kött och måltider. Vi har över 7 300 yrkeskunniga medarbetare som strävar efter att servera världens mest krävande gaffel och säkerställa kvalitet genom hela värdekedjan, från gård till gaffel. HKScan producerar, marknadsför och säljer högkvalitativa och hållbart framtagna produkter av fläsk-, nöt-, fjäderfä- och lammkött samt charkuterivaror och färdigmat, med starka konsumentvarumärken som HK®, Scan®, Rakvere®, Kariniemen®, Rose®, Pärsons® och Tallegg®. Våra kunder finns i sektorerna detaljhandel, food service, industri och export och vår hemmamarknad utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar till nästan 50 länder. År 2017 hade HKScan en omsättning på 1,8 miljarder euro, vilket gör oss till en av Europas ledande producenter av kött och färdigmat.