Utveckling och förvaltningsledare: Trafikplanering

Utveckling och förvaltningsledare: Trafikplanering

Vi på Keolis skapar din resa i vardagen med hjälp av avancerade tekniska lösningar inom kollektivtrafiken. Vill du vara med och bidra till en samhällsbärande funktion och trivs i en ledarroll mellan system, människa och verksamhet samt på ett bolag som jobbar mot en hållbar framtid?

Om rollen som Utveckling och förvaltningsledare

Som Utvecklings och förvaltningsledare på Keolis kommer du vara en nyckelperson i vår verksamhet och inom området för trafikplanering. I denna roll ansvarar du för ett av våra viktigaste system, Hastus, och säkerhetsställer leveransen till våra användare.

Rollen har mycket frihet och manöverutrymme samt ett betydande ansvar för att leveransen fungerar för verksamheten på ett effektivt sätt. Detta inkluderar teknik, processer, support, utbildning, kommunikation, planering och leverantörstyrning. Som person är det viktigt att du trivs med många kontaktytor och har en förmåga att bygga relationer och förtroende ute i verksamheten med användare och intressenter. Du blir även en viktig person för att säkerställa support och effektiva stödprocesser för de grupper som använder plattformen och tillhörande stödsystem. Som Utvecklings och förvaltningsledare har du ansvar för såväl nyutveckling som förvaltning och uppföljning inom hela Keolis verksamhet.

Arbetsuppgifter:
 • Löpande utvärdera hur existerande lösningen/leveransen fungerar inom ansvarsområdet
 • Förstå förbättringsbehov och hantera backlogg samt löpande identifiera nya krav och föreslå lösningar i enlighet med Keolis IT-strategi
 • Aktivt identifiera förbättringar och driva utveckling inom området för att stärka Keolis konkurrenskraft
 • Säkerställa att större förändringar i lösningen eller arkitektur informeras/beslutas i relevanta forum
 • Delta i anbudsarbete, uppstartsprojekt och andra prioriterade större initiativ
 • Tillhandahålla utbildningsmaterial och utbildning och säkerställa att användare kan använda applikation/lösning på ett effektivt sätt i sitt dagliga arbete
 • Säkerställa löpande budget och fakturahantering
 • Säkerställa tydlig styrning och uppföljning av leverantörer/samarbetspartners, inklusive säkerställa goda kommersiella villkor, giltiga avtal och tydliga mål/SLA:er
Vem är du?

I rollen som utvecklings och förvaltningsledare ser vi att du är en person som är van driva och förvalta projekt inom liknande område samt van att kravställa mellan teknik, människa och affärsverksamhet. Vi tror att du är en person som trivs i en bred roll med ett högt tempo och mycket ansvar. För att axla rollen behöver du även vara strukturerad, teknikintresserad samt ha en god förmåga att hantera människor.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha:
 • Några års relevant arbetslivserfarenhet inom liknande roll.
 • Erfarenhet av att arbetat med Hastus (gärna som systemägare eller administratör)
 • Erfarenhet av kravställa teknik och utveckla funktioner inom plattformen.
 • Intresse och driv för att utveckla både organisationer och processer
 • Relevant eftergymnasial utbildning gärna inom IT.
 • Utmärkt förmåga att uttrycka dig såväl på svenska som engelska.
 • Duktig på att visualisera beslutsmaterial i PPT samt vana att använda datakällor (Excel, SQL, PowerBI mfl.).
Att jobba på Keolis

Vi erbjuder dig att jobba i en utvecklings- och affärsorienterad bransch. Keolis är ett globalt bolag där du kommer fokusera på Keolis Sverige. Här driver vi trafik över stora delar av Sverige, för närvarande i Dalarna, Karlstad, Uppsala, Göteborg och Stockholm. För att vi ska kunna växa behöver vi bl. a kunna leverera våra tjänster med högre effektivitet och/eller kvalitet än våra konkurrenter. Det ställer stora krav på våra medarbetare samtidigt som det erbjuder ett högt fokus på utveckling där vi måste förbättras för att växa.

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna så att du snabbt kommer in i bolaget för att både leverera resultat och samtidigt må bra. Du som medarbetare kommer att få ett individuellt utformat introduktionsprogram för att ge dig en flygande start.

Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö präglad av etnisk och kulturell mångfald där klimatet är öppet och vi respekterar varandra. På Keolis har du goda förutsättningar att kombinera ditt yrkesliv med privatliv och vi arbetar aktivt för att främja vår personals utveckling och växa inom företaget.

Kontakt

För frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Emelie Jakobsson som ansvarar för denna rekrytering, mejladress emelie.jakobsson@kelois.se

För fackliga frågor kontakta:

Klas Wallin, representant för Unionen på 070-602 67 74 / klas.wallin@keolis.se

Michael Lindqvist, Akademikerföreningen på 072-515 18 60 / michael.lindqvist@keolis.se

Ansökan

Vår rekrytering sker löpande, vi ber dig därför att inkomma med din ansökan i form av CV så snart som möjligt. Du behöver inte skriva något personligt brev utan vi tror att det är bättre att lära känna varandra genom att prata med varandra. Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar. Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg från Alva Labs. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Projektledare, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (14 dagar kvar)