Inköpsspecialist Fordon

Inköpsspecialist Fordon

Vill du arbeta i en framtidsbransch, vara med och skapa samhällsnytta och hållbara lösningar för miljön och kollektivtrafiken. Keolis erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett företag där vår omtänksamhet och mångfald gör oss framgångsrika och uppskattade både som internationellt kollektivtrafikföretag och som arbetsplats.

Är du vår framtida Inköpsspecialist?

Inköpsavdelningen på Keolis Sverige söker en specialist med djupt kunnande inom området Bussar / Tunga Fordon. Inköpsavdelningen ingår i Inköp och Juridik och ansvarar för cirka 1,5 miljarder SEK i årligt inköpsvärde.

På inköpsavdelningen bedrivs arbetet av sex personer;
 • Tre Category Managers som har kategoriansvar för sina utvalda kategorier och ansvarar utöver det för utvalda varugrupper, i syfte att täcka upp ägarskap för Keolis externa resursbehov.
 • Två Kommersiella fastighetsförvaltare ansvarar för Keolis lokalbehov, samt förhandlingar med fastighetsägarna.
 • I vårt team har vi även en systemansvarig som hanterar och utvecklar Keolis Inköpssystem.
Detta är en ny roll

Tjänsten innebär ansvar för det specifika området inköp av fordon, som till stor del är kopplat till det anbudsarbete som Keolis bedriver. I den rollen är du en självklar del av anbudsteamet, där du i samarbete med delströmmen fordon och vår fleetavdelning supportar med att förhandla fram så fördelaktiga offerter som är möjligt. Stor vikt läggs på Total Cost of Ownership, under fordonets livslängd.

Vid erhållna anbud är rollen ansvarig för att kommersiellt förhandla fram slutliga avtal med Busstillverkaren. Stor vikt skall där läggas vid villkor för tilläggsbeställningar, fördelaktiga garantivillkor och synkronisering av villkor för kommande reservdelsförsörjning. Dessa förhandlingar sker i team, tillsammans med fleetavdelningen och kategoriansvarig inköpare för reservdelar.

Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.

Tjänsten kräver ett projektbaserat arbetssätt med många kontaktytor internt. Du rapporterar till Inköpschefen.

Vi arbetar centralt i trivsamma lokaler i Marieberg enligt principen aktivitetsbaserat kontor, som stödjer projektarbete och ett processorienterat arbetssätt.

Huvudsakliga ansvarsområden/Arbetsuppgifter:
 • Delta, tillsammans med Fleet i det strategiska arbetet inom kategorin Bussaskaffning genom att arbeta tvärfunktionellt i projektform vilket skall generera rätt kvalitet, tillförlitlighet och värde genom utvecklingen av starka affärsrelationer.
 • Analysera affärsprocesser och fastställa besparingsmöjligheter genom att påverka utbud och efterfrågan.
 • Leda initiativ till processförbättringar inom Ditt ansvarsområde.
 • Utföra spendanalyser, analyser av leverantörsmarknaden, riskanalyser mm. med syfte föreslå inköpschef bästa möjliga inköpsstrategier som stödjer företagets affärsstrategier.
 • Utveckla, förankra och implementera inköpsstrategier för tilldelade inköpskategorier med syfte att åstadkomma kort- och långsiktiga besparingsmål.
 • Införa lämpliga benchmark avseende konkurrenskraft, processer och riskhantering med syfte att öka Keolis lönsamhet..
 • Arbete med ramavtal och projektinköp enligt beslut från inköpschef.
 • Förhandla skriftliga ramavtal.
 • Implementera nya avtal/leverantörer i samverkan med driftorganisation och specialister.
 • Mäta och följa upp prestation inom tilldelad inköpskategori.
 • Leda datainsamlingsprocessen inom kategorierna, för att kontinuerligt uppdatera och identifiera användarkrav och intern spenddata.
 • Definiera, mäta och upprätthålla mätetal för projektframsteg.
 • Prioritera uppgifter så att de möter övergripande mål.
Din bakgrund:
 • Akademisk utbildning, teknisk eller ekonomisk och/eller dokumenterad yrkesutbildning inom inköp.
 • Mycket förankrad och uppdaterad på Bussmarknaden, både i djup och bredd.
 • Flerårig erfarenhet från strategiskt inköpsarbete/upphandlingar, från bussanknutna kategorier
 • Erfarenhet från förvaltning av en bred leverantörsbas, med löpande förhandling och leverantörsutveckling
 • Flytande svenska och engelska, både i tal och skrift. Kunskaper i franska är meriterande
För att lyckas i denna nyinrättade roll, söker vi dig som, förutom gedigen kunskap inom området, är resultatinriktad och kan se organisationens behov som helhet, har ett strukturerat ordningssinne och är analytisk. Du har ett väl utvecklat affärssinne med en stark kommersiell drivkraft och tar kommando i leverantörsdialogen utan att tappa lyhördheten. Det är viktigt att du kan kommunicera på ett tydligt sätt både internt och externt för att uppnå angivna mål.

Det här får du från oss

Som nyanställd medarbetare på Keolis får du en individuellt utformad introduktion, många spännande utmaningar med goda möjligheter till utveckling och utbildning. Vi vill att du ska trivas och må bra och erbjuder dig därför en trivsam arbetsmiljö där vi välkomnar olikheter samt friskvårdsbidrag. Inom Keolis finns goda utvecklingsmöjligheter.

Ansökan:

Vill du vara med på vår resa?! Välkommen att registrera din ansökan i form av CV och personligt brev. Sista ansökningsdag för tjänsten är 18 juni. Urval och intervjuer sker löpande.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Erik Behrns, Inköpschef tfn: 070-679 47 eller Eleonor Sjunnevik, ansvarig Rekryterare, tfn: 0735-017810
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Supply chain manager, Organisation & ledning, Organisationsutveckling, Affärsutvecklare, Projektledare, Ekonomi, Inköpare, Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Keolis Sverige AB
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 18 juni 2021 (6 dagar kvar)