Elkraftsingenjör

Elkraftsingenjör

ELKRAFTSINGENJÖR

Vill du verka i en framtidsbransch som bidrar till samhällsnytta och hållbar utveckling? Vill du ha ett viktigt och omväxlande arbete i ett av Sveriges största kollektivtrafikföretag och vara med och utveckla framtidens mobilitetslösningar? Till vårt framgångsrika specialistteam söker vi nu dig som har kunskap och intresse för elektrifiering av fordon för att tillsammans fortsätta driva det teknikskifte som nu sker i hög takt.

Om tjänsten

Keolis kör redan fossilfritt, men nu tar vi ett ytterligare kliv fram mot en hållbar kollektivtrafik. Som elkraftsingenjör på Keolis kommer du specialisera dig på laddinfrastruktur för våra elbussar. Du kommer att vara med och leda en historisk teknikomställning i våra verkstäder genom kunskapsöverföring och utvecklandet av verktyg och arbetssätt.

Som elkraftsingenjör med fokus på laddinfrastruktur kan du verkligen vara med och sätta din prägel på ett ganska nytt arbetsområde. Rollen innebär ett nära samarbete med anbud och du kommer att jobba sida vid sida med många trevliga kollegor som arbetar med planering, inköp, underhåll och fordonsflottan. Arbetsmiljön präglas av öppenhet och vi har en tillåtande inställning där vi uppmuntrar varandra att våga prova på nya idéer.

Ansvarsområden
 • Ansvar för operativ och strategisk utveckling av laddinfrastruktur, metod och kompetens i nya och befintliga produktionsprocesser.
 • Projektering: Dimensionering av laddinfrastruktur från nät till fordon.
 • Driftsättning: Beställare gentemot entreprenörer och delprojektleda driftsättning.
 • Förvalta: Koordinera gränssnitten mellan driftorganisation, våra fordon och laddnings IT.
  • Energioptimering
  • Förvalta och utveckla relaterade framtagna IT-system kopplad till energioptimering


 • Initiera och driva nödvändiga förändringar inom ansvarsområdet och påvisa nödvändiga förändringar utanför ansvarsområdet.

 • Föra tekniska diskussioner med beställare, kommuner, leverantörer och tillverkare.
Om dig

I urvalsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker framför allt dig som är strukturerad, noggrann, målmedveten och som har lätt för att skapa goda relationer internt såväl som externt. Du har ett eget inre driv och ett genuint intresse för frågor som rör framtidens elektrifierade fordonsflotta. Utöver detta har du även:
 • Relevant eftergymnasial utbildning; exempelvis elkraftsingenjör.
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
 • B-körkort.
 • Goda kunskaper om vår verksamhet eller liknande verksamheter.
Vårt erbjudande

Keolis är en av de största aktörerna inom branschen och en trygg arbetsgivare med stora möjligheter till vidareutbildning. För oss är utveckling en naturlig del av verksamheten och vi uppmuntrar aktivt till att man söker sig vidare inom organisationen. Du kommer att vara omgiven av kunniga och seniora kollegor som gärna delar med sig av sin kunskap och stöttar din utveckling. Keolis är en arbetsplats för dig som trivs i en miljö präglad av etnisk och kulturell mångfald, där klimatet är öppet och där vi respekterar varandras likheter och olikheter.

Så ansöker du

Välkommen att registrera din ansökan i form av ett CV. Observera att urval och intervjuer sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar. Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg från Alva Labs.

Varmt välkommen med din ansökan!

Charlotte Johansson, rekryterare, charlotte.johansson@keolis.se

Klas Wallin, Unionen på tfn: 070-602 67 74, klas.wallin@keolis.se

Michael Lindqvist, Akademikerföreningen, tfn: 072-515 18 60, michael.lindqvist@keolis.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fordon, Bilelektriker, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Keolis Sverige AB
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (11 dagar kvar)