Data Analyst

Data Analyst

Vi på Keolis flyttar människor från A till B med hjälp av avancerade tekniska lösningar inom kollektivtrafiken. Vill du vara med och bidra till en samhällsbärande funktion, har en passion för data samt trivs på ett bolag som jobbar mot en hållbar framtid?

Om rollen som Data Analyst

Som Data Analyst på Keolis kommer du vara en nyckelperson på vår techavdelning och utvecklandet av vårt dataområde. Vi har just nu påbörjat uppbyggnaden av vårt data wharehouse och data lake och har nu ett spännande arbete framför oss med att strukturera hur vi organiserar, hanterar och analyserar vår data. Här kommer du vara en viktig ledare och ett ovärderligt stöd mellan både IT och verksamheten för att identifiera behovet av datanalys och planera vår roadmap framåt. Som Data Analyst kommer du att stötta kollegor på andra avdelningar med dina analyser och tillsammans med våra Data Engineers kommer du att arbeta för att förbättra kvaliteten från våra datakällor.

Vem är du?

I rollen som Data Analyst ser vi att du är en person med hög analytisk förmåga och struktur som med hjälp av dina analyser kan ge insikter och förbättra företagets affär. Du driver ditt arbete självständigt men uppskattar att vara omgiven av kunniga kollegor och har en samarbetsförmåga utöver det vanliga. Vi tror även att du är van att jobba med rapporter och flerdimensionella data i Microsoftmiljö samt har erfarenhet av att få upp data från olika system för att sedan korsköra dessa. Du är kommunikativt skicklig och har lätt att skifta mellan detaljer och helhet.

För att vara framgångsrik i rollen behöver du ha:
  • Några års relevant arbetslivserfarenhet inom liknande roll
  • Erfarenhet av att arbetat med Microsofts produkter exempelvis Azure, Synapse och PowerBI.
  • Erfarenhet av molnplattform.
  • Erfarenhet av SQL databaser.
  • Relevant eftergymnasial utbildning.
  • Intresse och driv för att utveckla både organisationer och arbetsformer.
  • God förmåga att uttrycka dig såväl på svenska som engelska.
  • Så klart - goda IT-färdigheter, bland annat i Microsoft 365-paketet.
Att jobba på Keolis

Vi erbjuder dig att jobba i en utvecklings- och affärsorienterad bransch. Keolis är ett globalt bolag där du kommer fokusera på Keolis Sverige. Här driver vi trafik över stora delar av Sverige, för närvarande i Dalarna, Karlstad, Uppsala, Göteborg och Stockholm. För att vi ska kunna växa behöver vi bl. a kunna leverera våra tjänster med högre effektivitet och/eller kvalitet än våra konkurrenter. Det ställer stora krav på våra medarbetare samtidigt som det erbjuder ett högt fokus på utveckling där vi måste förbättras för att växa.

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna så att du snabbt kommer in i bolaget för att både leverera resultat och samtidigt må bra. Du som medarbetare kommer att få ett individuellt utformat introduktionsprogram för att ge dig en flygande start.

Vi erbjuder en spännande arbetsmiljö präglad av etnisk och kulturell mångfald där klimatet är öppet och vi respekterar varandra. På Keolis har du goda förutsättningar att kombinera ditt yrkesliv med privatliv och vi arbetar aktivt för att främja vår personals utveckling och växa inom företaget.

Kontakt

För frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta Charlotte Johansson som ansvarar för denna rekrytering, mejladress emelie.jakobsson@kelois.se

För fackliga frågor kontakta:

Klas Wallin, representant för Unionen på 070-602 67 74 / klas.wallin@keolis.se

Michael Lindqvist, Akademikerföreningen på 072-515 18 60 / michael.lindqvist@keolis.se

Ansökan

Vår rekrytering sker löpande, vi ber dig därför att inkomma med din ansökan i form av CV så snart som möjligt. Du behöver inte skriva något personligt brev utan vi tror att det är bättre att lära känna varandra genom att prata med varandra. Urvalet baseras på dina tidigare erfarenheter samt på dina inneboende personliga förutsättningar. Vi kommer därför ta hjälp av arbetspsykologiska testverktyg från Alva Labs. Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 17 juli 2022 (22 dagar kvar)