Anbudscontroller

Anbudscontroller

Vill du arbeta i en framtidsbransch, vara med och skapa samhällsnytta och hållbara lösningar för miljön och kollektivtrafiken. Keolis erbjuder dig möjligheten att arbeta i ett företag där vår omtänksamhet och mångfald gör oss framgångsrika och uppskattade både som internationellt kollektivtrafikföretag och som arbetsplats.

Anbudscontroller

I rollen som anbudscontroller hos oss kommer du kliva in i en nyckelroll i ett internationellt bolag. Rollen är dynamisk där den ena dagen inte är den andra lik. Du kommer tillhöra anbudsteamet som arbetar med att vinna stora offentliga upphandlingar och därmed säkra tillväxten för företaget. Därför kommer din roll vara avgörande på många sätt då du tillför spetskompetensen inom det finansiella till gruppen och är med och bidrar från start till mål i processen. Detta är en bred roll med många olika kontaktytor på strategisk nivå i både den svenska och franska organisationen där du tillsammans med Projektledaren ansvarar för anbudets utformning avseende kalkyl och prissättning.

Placeringsort för rollen ser vi kan vara i Malmö alt. Stockholm.

I rollen ingår även:
  • Utforma relevant finansiellt beslutsunderlag genom att ta emot indata, bygga finansiella och operationella Excel-modeller, analysera data och bearbeta stora mängder information
  • Driva, stötta och följa upp projektdeltagares finansiella bidrag/leveranser enligt projektplan
  • Kreativt analysera och ifrågasätta lösningar och beräkningsmetoder för att bidra till mer konkurrenskraftiga anbud för Keolis - Vad krävs för att vinna på den svenska marknaden?
  • Beräkna risker och kvalitetssäkra de finansiella delarna av anbuden för att skapa en affärskalkyl som ska ge ett tydligt underlag för beslut om lönsam tillväxt
  • Planera, förbereda och presentera anbuden direkt mot ledningsgruppen i Keolis Sverige
  • Presentera och förhandla anbudet med kunder
  • Bidra till strategiska vägval och ta fram beslutsunderlag för att kunna navigera på kollektivtrafikmarknaden som står inför ett skifte där allt större andel av trafiken utförs av elfordon
  • Delta i utvecklings- och förbättringsarbete som rör anbudsprocess, anbudsdokumentation, mallar och kalkyler
Din bakgrund:

Du har en akademisk bakgrund med ett par års erfarenhet i rollen som Managementkonsult eller liknande roll inom ekonomi/anbud. Du har tidigare erfarenhet av kostnads-intäktsanalysarbete och business cases. Du är van att leverera analyser och presentationer och motiveras av att arbeta och utforma betydande B2B affärer med stor påverkan på samhället.

Det här får du från oss

Vi erbjuder en roll där du får möjlighet att arbeta i ett internationellt bolag där vi på Keolis har sunda värderingar kring work/life balace. Rollen kommer ge dig stimulerande utmaningar både på kort och lång sikt där du får chansen att utvecklas med oss.

Som nyanställd medarbetare på Keolis får du en individuellt utformad introduktion, många spännande utmaningar med goda möjligheter till utveckling och utbildning. Vi vill att du ska trivas och må bra och erbjuder dig därför en trivsam arbetsmiljö där vi välkomnar olikheter samt friskvårdsbidrag. Inom Keolis finns goda utvecklingsmöjligheter.

Så här ansöker du

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev.

Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Eleonor Sjunnevik, Rekryteringsansvarig på telefon 0735-017810

För fackliga frågor:

Klas Wallin, Unionen på 073-854 37 42 / klas.wallin@keolis.se

Michael Lindqvist, Akademikerföreningen på 072-515 18 60 / michael.lindqvist@keolis.se
Mer info
Kontaktperson Eleonor Sjunnevik
Telefon 0735017810
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Managementkonsult & Rådgivare, Affärsutvecklare, Projektledare, Ekonomi, Juridik
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Keolis Sverige AB
Hemsida http://www.keolis.se
Sista ansökningsdag 18 aug 2021 (13 dagar kvar)