Teknisk produktchef

Teknisk produktchef


Teknisk produktchef 
Stockholm - Norsborg 

HBA är ett belysningsföretag med över 30-års branscherfarenhet inom fordonsindustrin. Kortfattat är vi en grupp engagerade el- och ljusnördar som brinner för att lysa upp våra kunders arbetsdag. Vi har briljanta idéer för framtiden och kunder i världsklass.

Vi söker en teknisk produktchef med ansvar för ett antal av HBAs produkter och leverantörer. Som teknisk produktchef är du den tekniska specialisten som stöttar säljorganisationen och kunder i produktfrågor och framtagning av kundanpassade lösningar. Du ser till att sortimentet är anpassat efter kundernas behov och uppfyller legala och marknadsmässiga krav. Du ansvarar även för utvärdering och val av dina produkter samt uppdatering av pris- och produktdata i affärssystemet. Produkterna är bland annat fordonsbelysning, fordonselektriska komponenter och multimedia. 

Vi erbjuder
HBA är ett etablerat, lönsamt, stabilt och marknadsledande företag. Till rollen som teknisk produktchef söker vi dig som vill vara med och påverka företagets fortsatta tillväxt. Du kommer att ha en central roll i en familjär organisation som präglas av korta beslutsvägar och högt i tak. Vi jobbar hårt med CSR och tar ansvar för våra produkter och lösningar i hela kedjan från leverantör till färdig produktlösning och slutkund. Våra produkter ska göra minimal åverkan på omgivning, miljö och klimat under sin livscykel.

 

Vad säger Dan Edbom, sortimentschef om hur det är att jobba på HBA?

"Jag har jobbat med inköp i över 20 år och framförallt i stora organisationer. I HBA såg jag en möjlighet att på ett helt nytt sätt kunna påverka de processer jag och mitt team ansvarar för. HBA är ett litet och familjärt företag där varje enskild medarbetare har chans att vara delaktig och påverka arbetet. Det finns en glädje och en framåtanda i företaget vilket genomsyrar hela organisationen.

Den främsta fördelen är variationen i det dagliga arbetet. Jag möter hela tiden nya frågeställningar och får lära mig nya saker. Sedan är den personliga utvecklingen jag får genom jobbet väldigt rolig tycker jag."

 

Om dig
För att jobba som teknisk produktchef hos HBA har du några eller flera års erfarenhet av att arbeta i liknande roller och har troligtvis en högskoleutbildning inom teknik / mekanik eller motsvarande. Det är av största vikt att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat, samt att du har god datorvana och goda kunskaper i Officepaketet.

Ditt arbetssätt är strukturerat, du är van att prioritera bland arbetsuppgifter och har en bra framförhållning i din planering. Vidare är du en kundorienterad, driven projektledare som har en god förmåga att hålla ihop projekt och ser till att möta deadlines. Du har ett eget ansvar för produktkategorier och leverantörer men arbetar tätt med övriga produktspecialister och försäljningsspecialister. Som person är du engagerad, noggrann och van vid att ta egna initiativ. Du tar eget ansvar och arbetar självständigt.

Du har även kunskap och erfarenhet av:

  • CAD eller liknande ritverktyg
  • Fordonselektronik
  • Teknisk försäljning 

Om rollen 
Ditt huvudsakliga uppdrag är att vara ett professionellt tekniskt stöd till kunder och säljorganisationen för sortimentet. Du ansvarar för det tekniska innehållet i katalogdata, marknadsmaterial och kampanjer. I rollen ingår även att ta fram underlag för installationsbeskrivningar och manualer. Lagerläggning, uppföljning av leveransprecision och hantering av reklamationer är andra väsentliga uppgifter

Du driver projekt för att ta fram egna märkesvaror inom sortimentet, ofta med leverantörer i Europa eller Asien. För att hålla dig uppdaterad och följa vad som händer i omvärlden vad gäller bl a trender, teknikutveckling, konkurrenter etc. besöker du ibland leverantöer och mässor.

Tillsammans med vår säljorganisation och kunder driver du projekt med syfte att ta fram kundanpassade lösningar och säkerställer att säljorganisationen har tillräcklig och uppdaterad produktkunskap för att framgångsrikt presentera sortimentet.

Du rapporterar till VD/inköpschef. 

 

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720-762334, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

HBA är en del av Axel Johnson International, en privatägd svensk industrigrupp som består av mer än 110 bolag i nära 30 länder, med en omsättning på ca 1000 miljoner EUR. Axel Johnson International präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Fokus ligger på företag verksamma inom strategiskt utvalda nischmarknader som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer. Idag har koncernen fem affärsområden: Fluid Handling Solutions, Industrial Solutions, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktchef, Teknik & Ingenjör, Mekanik, Teknisk rådgivare & Försäljningsingenjör
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.intenso.se/sv
Sista ansökningsdag 31 dec 2022 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.