HR-partner till Gymnastikförbundet

HR-partner till Gymnastikförbundet

Tjänstebeskrivning & erbjudande

Vill du vara med och coacha Gymnastikförbundets chefer? Ser du dig själv som kommunikativ, handlingskraftig och gillar att driva förändring? Toppen, då kanske du är vår nya HR-partner!

Gymnastikförbundet har vuxit mycket under de senaste åren och vi vill nu förstärka teamet med en HR-partner. Som HR-partner arbetar du med att skapa de bästa förutsättningarna för att leda, utveckla och utbilda medarbetare och uppdragstagare genom direkt stöd till våra verksamhetschefer.
Initialt kommer du ha ett tydligt ägandeskap och ett stort handlingsutrymme med hjälp av den kartläggning vi har gjort inom förbundet.

I ditt arbete kommer du att vara en viktig del i förbundets arbete med att utifrån ett övergripande perspektiv arbeta fram strategi, processer, rutiner och arbetssätt inom HR-området.

Du ansvarar för att säkerställa väl fungerande processer för det systematiska arbetsmiljöarbetet, arbetsrätt och likabehandling. Arbetsuppgifter inom andra delar av HR-området kan bli aktuella utifrån behov som finns eller uppstår.

Du kommer bevaka och tolka nya och förändrade lagar, avtal och föreskrifter och införliva och applicera dessa i Gymnastikförbundets arbete. I det ingår att utbilda och stödja förbundets chefer.

Exempel på arbetsuppgifter i rollen som HR-partner:
  • Du arbetar fram strategier, processer och rutiner för våra medarbetares nytta och välmående
  • Du säkerställer väl fungerande processer för det systematiska arbetsmiljöarbetet
  • Du coachar cheferna så de blir sina medarbetares bästa ledare. Du ger råd, inspirerar och utmanar inom samtliga delar av ledarskapet.
  • Du driver alternativt stödjer i fackliga förhandlingar, arbetsrättsliga ärenden och samverkan.
  • Du leder och deltar löpande i utvecklingsarbetet inom HR-området
Personprofil

För att lyckas i detta arbete har du en akademisk högskoleutbildning inom HR-området. Din fleråriga erfarenhet från kvalificerat HR-arbete tillsammans med dina goda kunskaper inom arbetsmiljö och anpassning/rehabilitering gör att du är trygg inom yrkesområdet och har en stabil och bred HR-grund att stå på.

Som person har du lätt för att lyssna, samarbeta och coacha och du drivs av att få arbeta i en varierad roll med mycket eget spelrum och ansvarstagande.

Du van att driva utveckling av arbetsmetoder och processer vilket i kombination med din förmåga till långsiktigt och strategiskt arbete gör att du når resultat och positivt kan påverka och utveckla HR-arbetet i förbundet.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken idrott du utövat eller vilken roll du haft, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som HR-partner.

Övrigt

Start: Omgående, enligt överenskommelse
Omfattning: 80%. Projektanställning tom 2023-08-31 med möjlighet till förlängning
Arbetstid: Flexibelt enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2022-08-07
Plats: Stockholm

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Jannica Skärvinge på 073-353 75 10. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Facklig representant är Josephine Cederholm, josephine.cederholm@gymnastik.se, 08-699 64 84

Välkommen med din ansökan!

Organisationspresentation
Gymnastikförbundet är en av Sveriges största idrottsorganisationer med 223 000 aktiva medlemmar i 990 föreningar över hela landet. Vi är idag ca 40 personer anställda nationellt och ca 20 personer vid våra regionala kontor.
Gymnastikförbundets vision är Rörelse hela livet. Till vår hjälp har vi en verksamhetsidé som tydliggör vårt gemensamma uppdrag och uttrycker kärnan i verksamheten;
"Svensk Gymnastik möjliggör för alla att träna, tävla och uppleva rörelseglädje. Rörelse är vårt språk."
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Utbildning & Personlig utveckling
Typ av anställning Deltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Performiq
Hemsida http://www.performiq.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.