Digital produktions-och kommunikationsspecialist

Digital produktions-och kommunikationsspecialist

Vi söker nu en erfaren digital produktions- och kommunikationsspecialist till Guideline Geo AB, ett världsledande svenskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer instrument och mjukvaror för geofysiska undersökningar på en global marknad. Guideline Geo erbjuder en heltäckande produktplattform inom sina två välrenommerade och globala varumärken MALÅ och ABEM. De lösningar som Guideline Geo kan erbjuda kan användas i olika former av undersökningar och kartläggningar inom t ex infrastrukturprojekt, vattenförsörjning, övervakning av utsläpp från deponier och mineralprospektering. Efterfrågan för Guideline Geos lösningar bedöms vara starkt växande och företaget står inför en spännande fas av tillväxt. I denna roll sitter du i förarsätet för att utveckla en stark digital plattform och marknadsmaterial för bolagets samtliga produkter och applikationer.

Erbjudandet

I rollen som Digital produktions- och kommunikationsspecialist kommer du att samarbeta med många olika funktioner på Guideline Geo. Du bär tillsammans med ett tvärfunktionellt team ansvaret för samtliga av företagets marknadsleveranser, då all produktion av marknadsmaterial går via dig. Guideline Geo har ett väl utvecklat varumärke och hemsidan är navet för all kommunikation. Målsättningen är att skapa marknadskommunikation i världsklass. Rollen är placerad i Solna, på företagets huvudkontor.

Om Rollen

Du rapporterar till Region Head EMEA och kommer ha ett nära samarbete med både försäljning, applikationsspecialister och produktchefer/produktutveckling. Du tar "lead" på det operativa marknadsarbetet som har sin grund i en strategisk marknadsplan och aktivering av denna. Arbetssättet är agilt med tidsbestämda sprintar. Du arbetar verksamhetsnära med hög delaktighet i andra avdelningar och leder arbetet mot gemensamt uppsatta tidsplaner och mål. Tillsammans besitter ni en enorm utvecklingspotential där du omvandlar kunskap och komplex produktinformation till kommunikation och säljdrivande marknadsmaterial.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat:
 • Produktion av Web: back- och front end på hemsidan.
 • Strategiskt förankra och följa upp nyckeltal. Skapa och driva initiativ för tillväxt av digitala kanaler och ökad konvertering av besökare
 • Framtagande och produktion av marknadsmaterial utifrån strategisk riktning
 • Produktionsansvar för material till hemsida såväl som övriga kanaler: sociala medier presentationer, printmaterial, mässmonter, reklam, give-aways, profilkläder och email
 • Du har god vana av bildhantering och rörlig media
 • Skriva och göra kommunikation av produktmaterial till hemsida och samtliga mediekanaler
 • Ansvarig för företagets privacy policy och compliancy.
 • Agera point-of-contact för interna och externa frågor rörande varumärken, logotyper, färger och typsnitt.
Om Dig

För att bli framgångsrik i rollen tror vi att du har följande bakgrund:
 • akademisk examen inom digital produktion eller liknande
 • flera års erfarenhet av att ha arbetat som projektledare mot kund eller som beställare (Sälj/distributör/Product Management etc.)
 • erfarenhet av content creation och med fördel ha arbetat som copywriter. Du gillar att skriva!
 • ha förståelse av marknadskommunikation och varumärkesbearbetning
 • kunnig inom det grafiska, bildredigering och videoproduktion är meriterande
 • mycket god digital förståelse, van att publicera och erfarenhet av att leda Webprojekt
 • leda SEO/SEM arbete
 • god vana att leda byråarbete, med erfarenhet av medieplanering och uppföljning
 • flytande i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav
Som person är du öppen, gillar samarbete och få saker gjorda. Du är orädd, kunskapsintensiv och utmanar med förmågan att tänka strategiskt men snabb att agera här och nu. Du har en naturlig fallenhet för att se helheten med skarpa digitala marknadsglasögon, behärskar det skrivna ordet och kan med lätthet översätta komplexa produktspecifikationer till mer levande kommunikation som är riktad mot kund.

Du är tydlig, ödmjuk och strukturerad. Du har lätt för att kommunicera, informera och förklara riktning utifrån en utvecklad varumärkesplattform. Du skapar arbetsglädje med verklig teamkänsla.

Välkommen med din ansökan

Urval och intervjuer sker löpande varpå vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar Guideline Geo AB med med Badenoch + Clark. Alla eventuella frågor om tjänsten kan ställas till Cecilia Ericsson de Contreras på tel: +46 -736-847107 eller mail: cecilia.ericssondecontreras@badenochandclark.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Om Guideline GEO

Läs gärna mer på www.guidelinegeo.com
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.guidelinegeo.com/
Sista ansökningsdag 27 dec 2022 (22 dagar kvar)