Senior Security Specialist till SEB i Stockholm

Senior Security Specialist till SEB i Stockholm

Brinner du för säkerhetsfrågor och vill arbeta i en internationell säkerhetsorganisation som är under snabb utveckling? Härligt! Vi söker nu en senior säkerhetsskyddsspecialist som är nyfiken på de omvärldsförändringar som påverkar alla delar av säkerhetsarbetet.

Om jobbet
Protective Security ansvarar för att skapa säkerhet och trygghet för kunder, besökare, medarbetare och banken som helhet. Vi är en intern kravställare inom fysisk- person- och resesäkerhet. Vi är just nu inne i en spännande utvecklingsfas där vi strävar efter att systematiskt integrera säkerhetsarbetet i SEB:s hela verksamhet, för att leverera säkerhet och service i världsklass.

I rollen som Senior Security Specialist arbetar du med säkerhetsskyddsanalys med huvudsaklig inriktning fysiskt skydd och personalsäkerhet inklusive säkerhetsprövning. Du kommer också att involveras i det övergripande arbetet med att förebygga och minimera risken för hot, störningar, kriser och olyckor samt vissa personsäkerhetsfrågor.

I rollen ingår
  • ansvar för att göra systematiska säkerhetsanalyser till grund för kravställning, riktlinjer och för utformning av interna processer
  • rådgivning till intern fastighetsfunktion i frågor om fysisk säkerhet
  • att stödja verksamheten i säkerhets- och säkerhetsskyddsfrågor t.ex. genom att genomföra workshops och utbilda
  • utveckla säkerhetsprövningsprocessen och genomföra säkerhetsprövningssamtal
  • att samverka med interna och externa aktörer
Vem är du?
Du är en engagerad, professionell och kommunikativ person som är van att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Viktiga egenskaper är högt säkerhets- och sekretessmedvetande och stark personlig integritet. Det är viktigt att du har ett omvärlds-orienterat arbetssätt och att du vid förändrade krav och förutsättningar proaktivt kan omsätta dessa i faktisk verksamhet.

Du har erfarenhet av att självständigt bedriva ett systematiskt och analysbaserat säkerhetsskyddsarbete i en större organisation eller myndighet, gärna från en decentraliserad verksamhet.
Du har relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande och/eller flerårig erfarenhet av kvalificerat systematiskt arbete med säkerhetsfrågor. Erfarenhet av att målgrupps-anpassa och presentera analyser, leda workshops och utbilda personal är viktigt i den här rollen. Det är meriterande om du har minst 4 års erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete och genomförande av säkerhetsskyddsanalyser.
Arbetet innebär regelbunden kontakt med SEB:s siter utanför Sverige vilket gör att du behöver ha mycket goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift. Resor kan förekomma.
Inför din anställning kommer du att genomgå en utökad bakgrundskontroll och på sikt kan tjänsten komma placeras i säkerhetsklass, vilket kan ställa krav på svenskt medborgarskap.

Läs mer om hur det är att jobba på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer - dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev som beskriver dig själv och vad du kan bidra med både i den här rollen och på SEB. Då urvalet görs löpande, skicka gärna in din ansökan idag, men senast 31 januari 2019. Om du har frågor om rollen, vänligen kontakta Anna-Karin Jonsson, Head of Protective Security på telefon 070-763 51 14.

#LI-POST
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Kvalitetssäkring & Säkerhet, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan (14 dagar kvar)