Senior Group Financial Controller, SEB

Senior Group Financial Controller, SEB

Till Group Market and Statutory Reporting inom SEB Group Finance söker vi en Senior Group Financial Controller som kommer att ha en central roll i gruppens finansiella rapportering. Söker du en nästa utmaning och vill ta ett övergripande ansvar för SEB´s koncernbokslut och finansiella rapportering så kan detta vara en tjänst för dig.

Group Market and Statutory Reporting är den avdelning inom Group Finance som ansvarar för koncernens finansiella rapportering och bokslut, finansiella analyser, kvartals- och årsrapporter inklusive hållbarhetsrapportering, samt redovisningen för moderbolag och koncern. Vi står också inför ett förändringsarbete då vi implementerar Enterprise Performance Management (EPM) lösning för koncernkonsolidering och finansiell rapportering.

Om jobbet
Som Senior Group Financial Controller har du en nyckelroll inom Group Finance med ansvar för koncernbokslut, kvartals- och årsredovisningar samt finansiell rapportering till myndigheter i samarbete med övriga avdelningar inom Group Finance, CFO Office och Investor Relations.

Då enhetens bokslutsproduktion ligger hos Finance Processing and Procurement i Vilnius (GFPS), ansvarar enheten i Stockholm för kvaliteten och innehållet, utvecklingsarbetet, koordinerar den finansiella rapporteringen globalt, samt säkerställer en fortsatt hög kvalitét i vår rapportering i enlighet med IFRS regelverken.

Rollen har även fokus på myndighetsrapportering, implementering av nya IFRS- och rapporteringsregelverk, kontakter med våra externa revisorer samt digitalisering. Det pågår ett förändringsarbete då vi implementerar en ny EPM lösning.

Vem är du?
Rätt kandidat för den här tjänsten har en mycket god erfarenhet av finansiell rapportering inom koncern och hög kompetens inom koncernredovisning enligt IFRS. Du har förmodligen arbetat med ett helhetsansvar på koncernnivå som Senior Group Financial Controller eller Group Accountant inom en större koncern med minst 10 års erfarenhet, och det är starkt meriterande med erfarenhet från bank och den finansiella sektorn. En bakgrund som auktoriserad revisor är en merit men inte ett krav. Du behöver också ett starkt intresse i att driva och jobba med förbättringar i den nya EPM lösningen. Förmodligen har Ditt tidigare arbete kännetecknats av helheter, noggrannhet, logik samt struktur och du tar stort självständigt ansvar för ditt arbete. Rätt kandidat har också förmåga att omsätta beslut till praktisk implementering i koncernredovisning och finansiell rapportering.

Du trivs med att arbeta i team och koordinera andra men är även självgående och drivande. Du har ett strukturerat arbetssätt där du proaktivt och med öppenhet bygger starka samarbeten och långsiktiga relationer. Givet de regulatoriska kraven som finns tar du ansvar för att hålla dig uppdaterad kring krav och förändringar. Rollen kräver stora krav på din integritet då den innebär arbete med konfidentiell information. Du arbetar globalt med kollegor både i och utanför Sverige. Det ett krav att du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska både i tal och skrift.

Läs mer om hur det är att jobba på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer - dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev som beskriver dig själv och vad du kan bidra med både i den här rollen och på SEB. Vi utvärderar kandidater löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag, men senast den 7 mars, 2021. Om du har frågor om rollen, vänligen kontakta Jacob Gajland, Talent Acquisition Specialist, på jacob.gajland@seb.se. Vi ser fram emot att höra från dig!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 7 mars 2021 (11 dagar kvar)