Säkerhetsskyddschef till SEB i Stockholm

Säkerhetsskyddschef till SEB i Stockholm

Är du en modern ledare inom säkerhet och vill arbeta i en internationell säkerhetsorganisation? Vi söker nu en erfaren säkerhetsskyddschef som vill vara med och stärka säkerhetsskyddet inom SEB.

Om jobbet
Group Security & Cyber Defence ansvarar för att skapa säkerhet och trygghet för kunder, besökare, medarbetare och banken som helhet. På koncernnivå ansvarar vi för kravställning, uppföljning och rådgivning inom bl a fysisk-, person- och resesäkerhet samt IT- och informationssäkerhet. Vi är just nu inne i en spännande fas där vi ska utveckla säkerhetsskyddsorganisationen inom SEB.

I rollen som Säkerhetsskyddschef ansvarar du för att säkerhetsskyddet är tillräckligt och fungerande i enlighet med säkerhetsskyddslagstiftningen. Säkerhetshetsskyddschefen rapporterar till CISO/CSO. Rapportering till bankens ledning kommer att ske. En förutsättning för att axla rollen som säkerhetsskyddschef är att man har mycket goda kunskaper och mångårig erfarenhet av säkerhetsskyddsarbete, både avseende säkerhetsskyddslagstiftningen och praktisk utövning. Säkerhetsskyddschefen kan på sikt komma att ha resultat- och personalansvar vilket kräver goda ledaregenskaper.

I rollen ingår bl a att:
 • utveckla och uppdatera bankens säkerhetsskyddsanalys
 • löpande göra systematiska säkerhetsskyddsanalyser
 • ta fram instruktioner och processer
 • leda och bistå vid implementering av åtgärder
 • planera, utveckla och förvalta säkerhetsskyddsarbetet
 • utbilda, ge råd och stödja verksamheten
 • representera SEB i externa samverkansforum
 • samverka med interna och externa aktörer
 • kontrollera och följa upp säkerhetsskyddet
 • utreda säkerhetsskyddsrelaterade ärenden och incidenter
 • utveckla säkerhetsskyddsorganisationen
 • delta i avdelningens ledningsgrupp
Vem är du?
Du är en engagerad, professionell och kommunikativ person som är van att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Viktiga egenskaper är högt säkerhets- och sekretessmedvetande och stark personlig integritet. Du ska även ha ett affärsmässigt förhållningssätt för att kunna möta verksamhetens behov av effektiva processer och en god förståelse för att säkerhetsarbetet ska bidra till affären och de förutsättningar som följer av att vara en näringsverksamhet. Det är viktigt att du har ett omvärlds orienterat arbetssätt och att du vid förändrade krav och förutsättningar proaktivt kan omsätta dessa i faktisk verksamhet.

Du har erfarenhet av att ha personalansvar och har goda ledaregenskaper. Säkerhetsskyddsverksamheten är under uppbyggnad och du kommer att spela en viktig roll i detta utvecklingsarbete. Du och dina kollegor kommer att ha ett nära samarbete och lösa uppgifter tillsammans därför måste du vara lyhörd och ha ett prestigelöst förhållningssätt. Samtidigt som du utvecklar och leder säkerhetsskyddsarbetet bidrar du operativt i verksamheten.

Du arbetar idag i en senior roll som säkerhetsskyddschef eller säkerhetsskyddsspecialist i en större organisation. Meriterande är om organisationen har internationell verksamhet och verkar inom den privata eller finansiella sektorn.

Du har erfarenhet av både kravställning och utförande inom de områden som säkerhetskyddslagstiftningen omfattar. Du kan omvandla lagens krav till praktisk verksamhet. Du har relevant utbildning på högskolenivå och/eller säkerhetsskyddschefsutbildning och har flerårig dokumenterad erfarenhet av kvalificerat säkerhetsskyddsarbete. Det är ett plus om du därutöver även är insatt i andra lagar, regler och standarder.

Koncernspråket är engelska vilket gör att du behöver behärska engelska flytande i tal och skrift. Arbetet innebär regelbunden kontakt med SEB:s verksamhet utanför Sverige. Du behöver även behärska svenska i tal och skrift.

Inför din anställning kommer du att genomgå en utökad bakgrundskontroll och tjänsten kommer att placeras i säkerhetsklass, vilket innefattar en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Läs mer om hur det är att jobba på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer - dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev som beskriver dig själv och vad du kan bidra med både i den här rollen och på SEB. Då urvalet görs löpande, skicka gärna in din ansökan idag, men senast 2020-09-18. Vid frågor om SEB och säkerhetsorganisationen vänligen kontakta Tony Kylberg 073-514 83 05. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Camilla Öhman 08-639 32 87.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)