Risk controller till försäkringsverksamheten inom SEB

Risk controller till försäkringsverksamheten inom SEB

Vill du arbeta i en intressant och omväxlande roll med riskanalys av investeringsportföljer och arbete kring olika regelverk? Nu söker vi en Risk controller till pensions- och försäkringsverksamheten inom SEB med placering i Arenastaden i Stockholm.

Om jobbet
Rollen innefattar analys och rapportering av finansiella risker relaterade till pensions- och försäkringsverksamheten. I arbetet ingår även analys och övervakning från ett regelmässigt perspektiv med primärt fokus på ramverken för Solvens 2 och IORP2. Uppgifterna inkluderar till viss del arbete med kvantitativa modeller och IT-relaterade frågeställningar inom risk- och kapitalområdet. Tjänsten omfattar riskrapportering till relevanta kommittéer och forum. Detta är en spännande möjlighet som ger dig en stor bredd i arbetet och exponering mot många delar av verksamheten. Du kommer att samarbeta med andra enheter inom Risk Control såväl som den övriga pensions- och försäkringsverksamheten.

Risk Control är ansvariga för att identifiera, övervaka, analysera och rapportera väsentliga risker inom försäkringsverksamheten. Detta innefattar främst marknadsrisk, motpartsrisk, likviditetsrisk samt operationella risker. Vi är också i hög grad involverade i arbetet kring Solvens 2-regelverket. Risk Control är del av andra försvarslinjen inom SEB.

Vem är du?
För att lyckas i din roll hos oss behöver du ha stark integritet och vana att arbeta självständigt, proaktivt och med många olika frågor samtidigt. Du har god analytisk förmåga och förväntas kunna prioritera arbetet och leverera korrekt och relevant information till våra olika intressenter. God kommunikationsförmåga och kapacitet att uttrycka sig väl i skrift på svenska och engelska är viktigt.

Vi ser helst att du har en universitetsexamen inom Finance, Matematik eller liknande samt en god förståelse av finansiella instrument. Du bör ha minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet, med fördel inom marknadsrisk och/eller arbete rörande ramverk för kapitaltäckning. Goda SQL-kunskaper krävs.

Läs mer om hur det är att arbeta på SEB www.sebgroup.com/career

På SEB är vi övertygade om att inkludering och mångfald är avgörande för att kunna bygga starka och bra team och för att vårt företag ska vara hållbart för framtiden. Vi strävar efter att ha en inkluderande och värderingsdriven kultur där vi alla känner oss uppskattade, respekterade och involverade oavsett bakgrund, erfarenhet, tro, kön, ålder eller varifrån vi kommer.

Bra personer känner ofta bra personer - dela gärna annonsen om du har en vän som skulle älska det här jobbet

Välkommen med din ansökan
Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver dig själv och vad du kan bidra med på SEB. Eftersom att vi väljer ut kandidater löpande får du gärna skicka in din ansökan redan idag, men senaste datum för ansökan är den 9 november 2020. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Sara Teljer, rekryterande chef, på telefon 070-763 76 53.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)