Vi söker nu en CFO för kunduppdrag till vårt växande team i Greenstep Sverige. Följ med på vår spännande resa!
I rollen som CFO-konsult hos Greenstep Sverige är du en drivande kraft i att bygga upp våra CFO konsulttjänster i Sverige och du arbetar externt som konsult i olika uppdrag hos våra kundföretag.

I din roll får du ta del av olika spännande och utvecklande kunduppdrag, där du beroende på uppdragets art kan få ett övergripande ansvar för kundbolagets ekonomi och/eller vara delaktig i utvecklingen av kundens ekonomifunktion för att bidra till kundens tillväxt och lönsamhet. Du är en viktig samarbetspartner till kundföretagets ledning och/eller styrelse. Som CFO har du en stark analytisk förmåga och ett genuint affärsmannaskap.

Dina arbetsuppgifter kan innefatta bland annat följande:
 • Övergripande ansvar för kunduppdrag, vilket även kan innebära en teamleader roll beroende på kunduppdragets karaktär
 • Budgetering och budgetuppföljning
 • Nyckeltal, rapportering och period- och månadsuppföljning
 • Prognoser samt ekonomisk analys och beslutsunderlag
 • Kostnads- och intäktsuppföljning, likviditetsplanering och nyckeltalsanalyser
 • Utveckling och kvalitetssäkring av rutiner och processer för finansiella flöden
 • Som CFO driver du arbetet för att förbättra och utveckla processer och rutiner avseende såväl externa och interna processer hos våra kundföretag
 • Rapportering till styrelse samt övriga interna och externa intressenter
 • Marknadsföring och försäljning av våra CFO-tjänster
Hos oss har du möjlighet att använda dina styrkor samt bredda och utveckla din kompetens förutom i svenska kunduppdrag även på den internationella marknaden. Vårt huvudkontor ligger i Norrköping, men vi planerar även att öppna ett kontor i Stockholm under året 2021, fram till dess arbetar våra medarbetare i Stockholmsregionen huvudsakligen på distans.

Vad förväntar vi oss av dig?

Du är affärsdriven och arbetar gärna i en föränderlig miljö. I din roll som CFO är du handlingskraftig och agerar proaktivt. För att lyckas i rollen är du engagerad, social och drivande. Du har en positiv attityd samt stark analytisk förmåga och kan kommunicera på ett öppet och tydligt sätt. Du kan arbeta både självständigt och i team samt skapar öppenhet och förtroende i samarbetet med andra. Hög kvalité, inspirerande och coachande ledarskap samt affärsmannaskap är nyckelord i ditt arbete och du har ambitionen att bidra till utvecklingen av Greenstep Sverige som ledande inom alla sina affärsområden.

Kvalifikationer
 • Minst 3 års erfarenhet av rollen som CFO eller ekonomichef
 • Civilekonomexamen eller annan liknande högskoleutbildning
 • Du har tidigare erfarenhet från konsultbolag och/eller konsultrollen
 • Erfarenhet inom kostnads- och intäktsanalys
 • Erfarenhet av regelverken K2, K3 samt erfarenhet av IFRS och koncernredovisning ses som meriterande
 • Erfarenhet av implementeringar av ERP system ses som meriterande
 • Vana av att samarbeta med externa rådgivare (som t.ex. revisor, legal, finans)
 • Erfarenhet och förståelse för M&A och due diligens processer
 • Du har flytande skriftliga och muntliga språkkunskaper i svenska och engelska
Vad erbjuder vi dig?
Förutom mångsidiga och utmanande arbetsuppgifter samt en trivsam och utvecklande arbetsgemenskap, förser vi dig med effektiva verktyg, en konkurrenskraftig lön, flexibel arbetstid, möjlighet till att delvis arbeta på distans och goda personalförmåner. Och förstås erbjuder vi dig ett fantastiskt tillfälle att arbeta tillsammans med de mest kunniga och inspirerande specialisterna och ta del av varierande kunduppdrag. I den här rollen har du även en strålande möjlighet till att vara med och bygga våra CFO tjänster inom Greenstep Sverige. I dagsläget söker vi efter en person att anställa och därför är det inte aktuellt med underkonsulter.

Varför Greenstep?
Greenstep samarbetar med nuvarande och nya kunder i Sverige. Greensteps verksamhet i Sverige består av ett team på över 20 personer och vi söker just nu en CFO-konsult som vill bli en del av vårt team. Målsättningen är att fortsätta vår starka tillväxt även framöver med samma kvalité i våra tjänster. Vårt huvudkontor i Sverige är placerat i Norrköping, men vi har också ett team i Stockholm.

Greenstep OY är grundat 2010 och är en expertorganisation med över 400 medarbetare inom redovisning, löneadministration samt tjänster inom CFO, HR och skatte- och affärsjuridik. Vi utför vårt specialistarbete utgående från en gemensam värdegrund, vars kärna är en vilja att betjäna kunderna med kvalité och anpassat enligt deras behov. Vi är också starkt med i teknologiutvecklingen genom digitalisering och analys. Genom att lyssna på våra kunder och vår personal lyckas vi skapa en öppen arbetsmiljö som erbjuder värdefulla lösningar till våra kunder och utvecklar nya processer som gynnar verksamheten.

Greensteps verksamhet i Sverige ger oss ökade möjligheter att samarbeta med våra kunder runt om i Norden. I Finland har vi nio kontor runtom i landet och Greenstep är även närvarande i Baltikum genom sitt lokala kontor i Tallinn, Estland. I övriga länder betjänar Greenstep sina kunder genom MSI Global Alliance. En betydande del av våra kunder har kommit till oss genom rekommendationer.

Ta nästa steg i din karriär: Greenstep!
Nu vill vi ha en erfaren CFO med i vårt team för att utföra ett meningsfullt arbete tillsammans med oss och våra intressanta kunder. Skicka gärna din ansökan snarast men senast 9.3.2021. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, därför hoppas vi på att få din ansökan redan idag.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

+ Halu asiakkaan ilahduttamiseen

+ Tahto uusiutua ja kehittää osaamista

+ Into saada aikaan ja yhdessä onnistuminen

+ Rehellisyys ja toisten ihmisten arvostaminen

+ Önskan att glädja kunden

+ Vilja att förnya och utveckla kompetensen

+ Passion att åstadkomma och lyckas tillsammans

+ Ärlighet och respekt för andra människor