Brinner du för inköp?

Är du dessutom affärsdriven och har koll på vad som kommer att sälja nästa år?
Vill du vara med och slå rekord och göra bra affärer? Drivs du av siffror och analyser och ser dig själv som en energisk säljare?

Vill du arbeta på ett ett litet och entreprenöriellt företag där det finns stor potential att påverka och skapa värde?
I så fall kan detta vara jobbet för dig!

GRANIT söker nu en senior inköpare. Vi erbjuder chansen att få vara med i vår tillväxtresa! Du får en möjlighet att bli en central del av vårt inköpsteam och växa tillsammans med oss. Utmaningar, ett högt tempo och en spännande resa väntar dig. Var med och påverka framtiden med oss!

Vem är du?

Vi tror att du är en affärsinriktad, drivande och analytisk person som tycker om att ha roligt på jobbet. Du tycker om när det går undan och vill göra skillnad i ditt arbete.

Du har i tidigare uppdrag uppvisat bra resultat inom försäljning. Vi tror att du trivs med och drivs av att ha ett helhetsansvar för affären. Du har mycket goda kunskaper inom strategiskt inköp och sortimentsuppbyggnad.

Som person är en målfokuserad och energisk person med ett stort driv och med förmåga att ta egna initiativ. Vi ser framför oss att du är en tävlingsinriktad säljare utöver det vanliga med stor erfarenhet inom detaljhandeln och inköp. Då vi finns i flera länder så är det viktigt att du har goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift.

Vi ser även att du har en utbildning inom inköp.

Vad ska du göra?

I rollen som operativ senior inköpare arbetar du från idé av unik artikel till försäljning i butik (utvärdering och analys samt KPI: er).

Du arbetar operativt med att finna och utveckla produkter delvis efter instruktion ifrån designers eller från dig själv, från idé av designteamet till att du som operativ inköpare verkställer färdig artikel, orderlägger och finner leverantörer samt utvärderar KPIer enligt ovan.

Du har en avgörande roll i att skapa ett attraktivt, konkurrenskraftigt och lönsamt sortiment för samtliga kanaler såväl fysisk såsom digital handel.

Du sköter även inköpsplanering samt förhandlingar med både befintliga leverantörer och med sourcing av nya.

Ansvarar för att Granits leverantörer följer uppsatt inköpsprocess; avtal, uppförandekoder och policys samt att tillsammans med Inköps/kvalitetsansvarig ansvara för att Granits produkter följer lagar och regler

Du håller dig självklart ajour med branschutvecklingen för att fånga nya affärsmöjligheter.

Vi vill att du ska arbeta för att GRANIT har det bästa sortimentet i branschen!

En dag hos oss

Du kommer att vara en viktig del i vårt inköpsteam och i dina arbetsuppgifter kommer bl a att ingå:
  • Optimera lönsamhet och kommersialitet
  • Skapa och utveckla ett attraktivt, konkurrenskraftigt och lönsamt sortiment
  • Sköta inköpsplanering
  • Förhandla med både befintliga leverantörer och sourcar nya
  • Se till att Granits leverantörer följer uppsatt inköpsprocess; avtal, uppförandekoder och policys samt att tillsammans med Inköps/kvalitetsansvarig ansvara för att Granits produkter följer lagar och regler
  • Bygger relationer med våra leverantörer
  • Arbetar med inköp, administration och lagerhållning av våra produkter
  • Utvärderar befintligt sortiment och ser var vi kan addera ytterligare värde för våra kunder
  • Arbetar med kampanjplanering för området och är involverad i våra utvecklingsprojekt
Vilka är vi?

GRANIT grundades 1996 kring ett köksbord av Anett Jorméus och Susanne Liljenberg. Deras affärsidé var att skapa ett livsstilskoncept som förenklade i vardagen. Smarta och funktionella produkter för hela hemmet i naturliga färger och material med inspiration från naturen. Den första butiken öppnades på Götgatan 31 på Södermalm i Stockholm.

Vår affärsidé kvarstår och idag har GRANIT vuxit och finns på fem marknader med över 35 butiker i; Sverige, Norge, Finland, Tyskland. Genom www.granit.com levererar vi till hela EU.

Frågor?

Tycker du det låter intressant, men har frågor du vill ställa innan du skickar en ansökan? Tveka inte att höra av dig till Purchasing Director Johan Palmqvist, johan.palmqvist@granit.com eller till HRBP Joanna Sjöström på joanna.sjostrom@granit.com.

Vi behöver din ansökan senast den 2020-08-16, men skicka gärna redan på direkten, eftersom vi arbetar med löpande urval.
Mer info
Kontaktperson Joanna Sjöström
Email Mejla Joanna Sjöström
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.granit.com/se/
Sista ansökningsdag 31 aug 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Granit är en butikskedja som har smarta förvaringslösningar i papper, plast och korg, och många andra funktionella varor för hem och kontor. Förutom förvaring består sortimentet av porslin, glas, badrums- och köksvaror, kryddor, textilier och väskor. Fyra viktiga egenskaper förenar alla våra varor; Praktisk funktion, enkel form, bra pris och kvalitet. Granit har idag totalt 36 butiker i Sverige, Norge, Finland och Tyskland samt växande e-handel. Företaget har en omsättning på ca 280 MSEK. och har drygt 200 anställda. Granit ingår inom handelshuset Bergendahls som ägs av familjen Bergendahl-Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen.