Business Controller till Glitter

Business Controller till Glitter

Vill du vara med och bidra till utvecklingen samtidigt som du utvecklas tillsammans med organisationen? Vill du jobba i en inspirerande miljö tillsammans med passionerade, duktiga och spännande människor? Då kan denna affärsnära roll som Business Controller på Glitter vara ditt nästa steg!

Glitter är en av de ledande modekedjorna inom smycken och accessoarer i Skandinavien. Glitter är ett dotterbolag till handelshuset Bergendahl & Son, som ägs av familjen Bergendahl-Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen. Handelshuset Bergendahls består av Bergendahls Food (City Gross, EKO), Granit och Glitter. På Glitter har man en tydlig värdegrund som stödjer sig på engagemang, omtanke, ansvar och en idé om att allt är möjligt. Bolaget sitter i ljusa lokaler med utsikt över Söders takåsar.

Om rollen

Som Business Controller på Glitter arbetar du främst mot försäljningsorganisationen. Du agerar verksamhetsnära och har många kontaktytor inom organisationen samt arbetar med budget, prognos, lönsamhetsfrågor och affärsutveckling. Du har ett tydligt affärstänk och arbetar nära försäljningschef och regioncheferna och bollar idéer och är rådgivande gällande affär, utveckling och förbättring. Du är en del av ett team bestående av tre personer och du rapporterar till Head of Business Control.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Ansvara för framtagande av budget och prognos
  • Initiera och driva projekt för att effektivisera och utveckla verksamheten
  • Benchmark mellan butiker, regioner och länder
  • Lyfta och driva lönsamhetsfrågor
  • Provisionsberäkningar samt ta fram simuleringsmodeller
  • Bistå med kalkyler, analyser och input vid etableringar
  • Vara bollplank och rådgivare gentemot försäljningschef och regionchefer
  • Ad-hoc analyser
Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att du har flera års erfarenhet som Business Controller eller liknande. Du har en eftergymnasial utbildning och har ett naturligt analytiskt sinne. Har du erfarenhet från en försäljningsorganisation, gärna inom retail, är det starkt meriterande. Du triggas av utveckling och förändring och trivs i en roll där du är självgående och van att driva och äga dina egna frågor. Vidare är du kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är en engagerad, nyfiken och prestigelös person som lätt skapar förtroende hos andra. Du är flexibel och kommunikativ och trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Glitter med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Glitter

Glitter är marknadsledande inom modesmycken och accessoarer i Skandinavien. Totalt finns ca 190 butiker samt e-handel och vi har ca 1000 anställda i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Glitters butiker erbjuder kvinnor i alla åldrar ett brett sortiment av prisvärda modesmycken och accessoarer i kombination med personlig service. Vi är specialister på styling och har förslag på hur man med små medel kan förstärka den personliga stilen. Glitter är ett dotterbolag till handelshuset Bergendahl & Son, som ägs av familjen Bergendahl-Mylonopoulos i tredje och fjärde generationen. Handelshuset Bergendahls består av Bergendahls Food (City Gross, EKO), Granit och Glitter.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 16 maj 2019 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!