Financial Controller till Maquet Critical Care, Stockholm

Getinge · Ekonomi · löpande

Om jobbet

Är du intresserad av att bli en del av ett internationellt och marknadsledande medicintekniskt företag vars produkter gör skillnad för patienter, vårdpersonal och samhället runt om i världen? Maquet Critical Care söker nu en Financial Controller till sin verksamhet i Solna, Stockolm. Som Financial Controller kommer du att leda och samordna samarbetet med Getinges shared services center i Krakow samt ansvara för bolagets arbete med internkontroll. I rollen som Financial Controller rapporterar du till CFO för Maquet Critical Care i Solna, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Leder och samordnar samarbetet med SSC
  • Kravställning, kvalitetssäkring och rimlighetsbedömning av redovisningen från SSC
  • Kvalitetssäkring av rapportering till Getinge i enlighet med Swedish GAAP och IFRS
  • Kvalitetssäkrar och rapporterar in momsdeklarationer efter upprättande av SSC.
  • Ansvarar för upprättande av årsredovisning och inkomstdeklaration samt samordnar med revisorer och skattekonsulter.
  • Ansvarar för arbetet med internkontroll för Maquet Critical Care
  • Rådgivning i redovisningsfrågor till övriga organisationen
  • Övriga relaterade uppgifter och projekt
Kvalifikationer och erfarenhet

Till rollen som Financial Controller söker vi dig som har en gedigen erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, som senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig eller Financial Controller. Erfarenhet från en roll där du agerat kravställare gentemot ett shared service center är starkt meriterande, liksom om du tidigare verkat i en internationell miljö. Har du tidigare erfarenheter av SAP, tillverkande bolag och internkontroll är det också meriterande. Svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav.

Personliga egenskaper

Som person är du självgående, ansvarstagande och har ett högt kvalitetstänk. Du är noggrann och förstår lätt helheten i finansiella sammanhang. Du är vetgirig med en positiv och initiativrik inställning. Samtidigt som du har en god förmåga att uttrycka dig och ställa tydliga krav har du en förmåga att bygga långsiktiga relationer. För att trivas i rollen är det viktigt att du är trygg i dig själv och att du trivs i en prestigelös miljö där arbetsuppgifterna spänner från högt till lågt.

Placeringsort: Solna, Stockholm

Om Maquet Critical Care AB

Maquet Critical Care i Solna, med ca 400 anställda, utvecklar och tillverkar marknadens mest avancerade anestesisystem FLOW-i, samt intensivvårdsventilatorer, där varumärket SERVO har varit marknadsledande sedan början på 1970-talet. Under det senaste året har den 5:e generationens ventilatormodeller, SERVO-U och SERVO-n lanserats. Maquet Critical Care tillhör GETINGE Group, en av världens ledande leverantörer av medicinteknisk utrustning. Koncernen omsätter för närvarande 30 miljarder SEK och bedriver försäljning via egna bolag världen över. Produktionen sker på anläggningar i Brasilien, Frankrike, Kanada, Kina Tyskland, Polen, Sverige, Turkiet, Storbritannien och USA. Totalt har koncernen över 15 000 anställda i 40 länder

I denna rekryteringsprocess samarbetar Maquet Critical Care AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Magnus Åberg på 070-9817751. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21 maj 2016. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Välkommen med din ansökan!

Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, Accountant, Accounting manager, Head accountant, FP&A, Controller, Financial manager, Finance manager, redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisnignschef, redovisningsspecialist
Jobbfakta
Ort
Stockholms stad
Anställning
Heltid
Tillsvidareanställd
Yrkesområde
Ekonomi
Underkategori
Controller
Publicerad

55 dagar sedan

Sista ansökningsdag

löpande

Om företaget