Verksamhetsnära Business Controller till Attendo, Stockholm

Verksamhetsnära Business Controller till Attendo, Stockholm

Gazella rekryterar nu en driven, pedagogisk och initiativtagande Business Controller till Attendo i Stockholm. Attendo är ett av Nordens ledande omsorgsföretag, startades för över 35 år sedan och finns idag i Sverige, Finland och Danmark. Koncernen har i dagsläget har drygt 25 000 anställda samt är noterat på OMX Stockholm Mid Cap.

I rollen som Business Controller på Attendo kommer du ansvara för ekonomin i en av bolagets regioner och arbeta nära regionchef och vara en del av regionledningen. I regionen kommer du ha ansvar för att följa upp det finansiella resultatet. Du kommer i rollen att agera "ekonomichef light" för den region/regioner du ansvarar för, en region omsätter 500-900 Msek, där fokus kommer ligga på analys och prognos för att hela tiden utveckla verksamheten framåt. Du kommer arbeta mycket nära verksamheten och hålla daglig kontaktat med verksamhetschefer där du kommer få möjlighet att identifiera och presentera förbättringsinitiativ och vara med och driva utvecklingen inom regionen. I denna tjänst blir du en del av Attendos Business Controll team bestående av 14 medarbetare, varav 10 personer är placerade i Stockholm och du kommer att rapportera till Controllerchefen.

Vad Attendo erbjuder dig
Attendo erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö där utveckling av rutiner, processer och arbetssätt uppmuntras. Tjänsten är stationerad på Attendos kontor i Danderyd. Attendo och din närmsta chef erbjuder dig en roll med frihet under ansvar och flexibilitet. För rätt person ger man möjlighet att snabbt ta sig an ett stort ansvar och nya uppgifter man själv inte har erfarenhet av sedan tidigare. På Attendo värderas mångfald högt, de verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal och avtalsförsäkringar.

Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då kan detta vara en plats för dig! Vi intervjuar kandidater löpande för denna tjänst, så vid intresse – skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
I rollen som Business Controller på Attendo kommer dina arbetsuppgifter vara:
  • Arbeta med den löpande affärsplaneringen samt driva budget- och prognosarbete för din/dina regioner.
  • Löpande delta i möten med segmentschef och segmentscontroller samt ansvara för vissa presentationer för VD och Ekonomichef för Attendo
  • Rapportering, analysering och uppföljning av ekonomiska utfall.
  • Ta fram och förbättra de finansiella analyserna samt utveckla rutiner och processer.
  • Medverka vid månadsbokslut.
  • Upprätta ekonomiska beslutsunderlag och bistå vid avtalsfrågor av affärsekonomisk karaktär som tex. vid anbudsgenomgångar och kalkylarbeten.
  • Ta en aktiv roll i arbete med utveckling och förbättring av analys- och rapporteringssystem samt intresse för arbete med digitalisering.
  • Identifiera och bidra till ökat fokus på effektiviseringar och kostnadsmedvetenhet.
  • Utbilda verksamheten i ekonomiska processer.
  • Driva och medverka i ad-hoc projekt inom ekonomi och finans.
Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, med 2-5 års arbetslivserfarenhet av business controlling, alternativt dig som arbetat direkt med revision eller redovisning och har 2-5 års arbetserfarenhet. Med fördel har du även arbetat med eller är intresserad av arbete inom digitalisering.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen är du en person som gillar ta dig an nya utmaningar. Du är analytisk, pedagogisk och affärsorienterad och har ett öppet sinne där du vågar prova på nya arbetssätt för att fortsätta utveckla verksamheten och dig själv. Vidare är du är en ambitiös och resultatorienterad person som trivs i en social roll där du kan knyta nya kontakter och får chans att ha ett stort kontaktnät. I rollen krävs det även att du på ett fokuserad och ansvarsfullt arbetar mot högt uppsatta mål, såväl självständigt som i team.

Om Attendo
Attendo är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 25 000 anställda i Sverige, Finland och Danmark. Deras resa startade för över 35 år sedan när de fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF). Läs mer om Attendo på deras hemsida: attendo.se

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag genom att registrera ditt CV för denna tjänst. I den här rekryteringen samarbetar Attendo med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Gustav Krieger
(gustav.krieger@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Gustav Krieger
Telefon 076 176 01 05
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.