Systemstark Business Controller till välkänt retailbolag

Systemstark Business Controller till välkänt retailbolag

Gazella söker nu en Business Controller till ett välkänt retailbolag. Rollen är ett interimsuppdrag på sex månader där du rapporterar till Head of Business Control. Som Business Controller kommer du tillsammans med controllerteamet att ansvara för uppföljningsarbete, analys och rapportering. I denna nyckelroll har du en hög påverkansgrad och stora möjligheter att bidra till den fortsatta utvecklingen. Bolaget är beläget i norra Stockholm och befinner sig i en spännande förändringsfas. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Rapportering till koncernfunktioner
  • Agera bollplank till ledning och affärsområdeschefer
  • Budget och rullande prognosarbete
  • Framtagande och analys av nyckeltal
  • Analys och framtagande av bokslutsunderlag t ex leverantörsbonus, kundbonus och varulagervärdering
  • Ägare av systemallokeringar
  • Säkra processer samt driva förändringsarbete avseende analys och uppföljningsarbetet
  • Löpande utmana och förbättra intern kontrollmiljö
Erfarenhet
Vi ser gärna att du har en akademisk examen inom ekonomi eller liknande, samt minst tre års erfarenhet ifrån en roll som Business Controller. Du har i en tidigare roll deltagit i systemprojekt och aktivt arbetat med förbättring av rapporteringsstrukturer. Vidare har du även erfarenhet av att arbeta i SAP. Du behärskar både svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift samt har erfarenhet av Microsoft Office.

Personliga egenskaper
Som person är du driven, proaktiv och har en positiv inställning. Du trivs i en organisation som andas utveckling och förstår vikten av att coacha och inspirera din omgivning. Vidare är du trygg i dig själv, leveranssäker, konsultativ och prestigelös.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är John Hagtorn.

Om arbetsgivaren

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.