Senior redovisningsekonom till Attendo

Senior redovisningsekonom till Attendo

Gazella rekryterar nu en senior redovisningsekonom till Attendo. Vi söker dig som vill ta dig an en spännande och utvecklande roll där du kommer att ingå i redovisningsfunktionen för Attendo Shared Service AB. Du kommer självständigt att ansvara och göra rapporteringen för en del av Attendokoncernens bolag. Du kommer i rollen som senior redovisningsekonom på Attendo ingå i en avdelning som består av sju medarbetare, där arbetsklimatet andas innovation och utveckling. Din primära arbetsplats kommer vara på Attendos huvudkontor i Danderyd och du kommer rapportera till redovisningschefen.

Vad Attendo erbjuder dig
Attendo erbjuder dig en dynamisk och utvecklande miljö där utveckling av rutiner, processer och arbetssätt uppmuntras. Attendo och din närmsta chef erbjuder dig en roll med frihet under ansvar. För rätt person ger man möjlighet att snabbt ta sig an ett stort ansvar och nya uppgifter som du själv inte har tidigare erfarenhet av. På Attendo värderas mångfald högt, de verkar i en platt organisation och är en trygg arbetsgivare med kollektivavtal och avtalsförsäkringar. Söker du en arbetsplats där du faktiskt kan vara med och påverka, där din kompetens, ditt driv och engagemang kommer göra stor skillnad? Då kan detta vara en plats för dig!

Vi kommer att intervjua kandidater löpande för denna tjänst, så om du tycker detta låter intressant, skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
I rollen som Senior Redovisningsekonom på Attendo, kommer dina arbetsuppgifter vara:
 • Månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Systemförvaltarskap
 • Avstämningar
 • Aktivt arbeta och driva förbättringsarbete gällande rutiner och processer
 • Driva olika projekt inom ekonomi, ta initiativ till nya projekt och förbättringar
 • Kontakt med andra avdelningar som sköter den löpande redovisningen
 • Reserveringar och periodiseringar
 • In- och utbetalningar
 • Analys av resultat och balanskonton
 • Kassaflödesanalyser och likviditetsprognoser
 • Koncernavstämningar
 • Årsredovisning
 • Inkomstdeklaration
 • Moms och skatter
 • Rapportering till SCB
 • Utreda mer komplexa redovisningsfrågor
 • Hantering av förvärv
Erfarenhet
För denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande utbildning samt minst fem års erfarenhet av att ha arbetat självständigt med redovisning och rapportering. Tidigare erfarenhet av arbete i Visma Business ses som meriterande. Vi ser också att du behärskar svenska i såväl tal som skrift. Utöver detta har du god kännedom om svenska redovisningsprinciper samt en hög IT-mognad.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är initiativtagande och lösningsorienterad med en god förmåga att driva processer och att prioritera ditt arbete i en föränderlig miljö. Vidare arbetar du effektivt självständigt såväl som i team, är en lagspelare som vill bidra till ett bra samarbetsklimat.

Om Attendo
Attendo är ett av Nordens ledande omsorgsföretag med drygt 25 000 anställda i Sverige, Finland och Danmark. Deras resa startade för över 35 år sedan när de fick Sveriges första entreprenadavtal inom hemtjänsten i Danderyd. Sedan starten på 1980-talet har Attendo utökat verksamheten till många fler platser och nya verksamhetsområden. Idag finns Attendo på ett 70-tal orter i Sverige och kan förutom äldreomsorg också erbjuda omsorg för personer med funktionsnedsättningar (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF). Läs mer om Attendo på deras hemsida: attendo.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 aug 2022 (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.