Senior Redovisningsspecialist till Business Sweden

Senior Redovisningsspecialist till Business Sweden

Gazella rekryterar nu en Senior Redovisningsspecialist till Business Sweden. Business Sweden, som ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet, hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag att investera och expandera i Sverige. I rollen som Senior Redovisningsspecialist kommer du vara placerad på huvudkontoret i Stockholm och rapportera till Ekonomichefen. Tillsammans med dina kollegor kommer du att arbeta med redovisningen för såväl de svenska enheterna samt för utlandsverksamheten och agera supporterande till organisationen gällande redovisningsfrågor.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Business Sweden erbjuder dig
Business Sweden finns på 40 marknader, från Helsingfors till Hong Kong och från Moskva till Mexico City. Huvudkontoret ligger i Stockholm och deras ca 400 medarbetare jobbar i mångkulturella team som har djupa kunskaper om den lokala affärskulturen. Hos Business Sweden blir du en del av en entreprenöriell och dynamisk organisation med hög energi.

Din utmaning
  • Arbeta med löpande bokföring för utlandsverksamheten (regioner och kontor utomlands).
  • Ansvara för att kvalitetssäkra redovisningen för Business Swedens enheter.
  • Delta i, samt projektleda diverse projekt som rör ekonomiavdelningen, ex nya legala enheter.
  • Vara delaktig i arbetet med kostnads- och intäktsfördelning mellan moderbolag och dotterbolag samt mellan lokala legala enheter.
  • Arbeta med transfer pricing och säkerställa att dokumentationen gällande transfer pricing är uppdaterad.
  • Säkerställa att årsredovisningar, inkomstdeklarationer etc. färdigställs enligt deadline för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Ansvara för att upprätta bryggor mellan lokal och svensk redovisning för legala enheter i utlandsverksamheten.
  • Ge support och information till organisationen gällande redovisningsfrågor.
Erfarenhet
För denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och cirka 10+ års erfarenhet från arbete med kvalificerad redovisning. Du har god kännedom gällande skattefrågor och har erfarenhet av arbete med legala frågor. Vi ser att du tidigare arbetat i en internationell verksamhet och har erfarenhet från arbete i stora affärssystem, exempelvis UBW (Agresso). Har du erfarenhet från arbete med projektredovisning är detta meriterande. Vidare behärskar du svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du noggrann och strukturerad och tar ansvar för leverans med hög kvalitet och inom givna deadlines. Då du kommer att vara delaktig i utvecklingen av rutiner och processer ser vi att du är proaktiv och lösningsorienterad samt att du drivs av att agera i en föränderlig miljö.

Om Business Sweden
Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett dem ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag – med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Business Sweden med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Caroline Wettermark som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: caroline.wettermark@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 maj 2021 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.