Senior Redovisningsekonom / Senior Accountant till Rexel

Senior Redovisningsekonom / Senior Accountant till Rexel

Gazella rekryterar en Senior Redovisningsekonom till Rexel. Har du bred erfarenhet av redovisning, gillar att jobba i team och vill vara med på en spännande framgångsresa? Då ska du läsa vidare!

Rexel är specialister på professionell distribution av elektriska produkter och är marknadsledande inom solenergi, energieffektiv belysning och laddsystem för el -och hybridbilar. Just nu söker de sin nya redovisningsekonom som vill vara en del av deras engagerade ekonomiteam. I rollen rapporterar du direkt till Redovisningschefen. Till den här tjänsten söker vi dig som brinner för redovisning, är en lagspelare och som drivs av förändring. Är det dig vi letar efter?

Vad Rexel erbjuder dig
På Rexel blir du del av ett bolag som sätter ett högt värde i sin företagskultur och som ständigt jobbar med att förbättra och utveckla den. Grunden i den är passion, innovation och förtroende – tre viktiga byggstenar som yttrar sig i allt de gör. Utöver den välkomnande arbetsmiljön erbjuds du förmåner såsom friskvård, tjänstepension och personalrabatt, med mera! Rexel är anslutna till kollektivavtal. Din primära arbetsplats kommer vara på kontoret i Älvsjö som ligger beläget ett stenkast från pendeltågsstationen och du erbjuds delvis hybridkonor.

Din utmaning
I rollen som Senior Redovisningsekonom på Rexel kommer dina arbetsuppgifter vara:
  • Löpande bokföring och avstämningar gällande lager, moms, reskontra, löner, fakturor, bank och konto.
  • Uppbokning och avstämning av periodiseringar samt hantering av anläggningsregister.
  • Bokningar och avstämningar gällande Intercompany-transaktioner.
  • Delaktig i samband med revision samt årsbokslut och årsredovisning.
  • Hantera inrikes- och utrikesbetalningar, valutaköp samt valutaomvärdering.
  • Arbeta veckovis med Treasury och likviditetsprognos.
  • Löpande kontakt med myndigheter som SCB, Skatteverket m.m.
  • Stötta redovisningschefen i rapportering samt övrig ad-hoc .
Erfarenhet
Till den här tjänsten söker vi dig med en examen i ekonomi eller motsvarande utbildning. Du har 5-10 års erfarenhet av redovisning, med fördel från större och internationella bolag. Har du arbetat i en lagerintensiv verksamhet tidigare ser vi det som starkt meriterande. Du arbetar självständigt med månadsbokslut, årsbokslut och årsredovisning och har goda kunskaper om K3. Kan du IFRS16 är det till fördel. Vidare har du mycket goda kunskaper i excel och god systemvana.

Personliga egenskaper
För att lyckas i den här rollen ser vi att du är initiativtagande, självdriven och öppen för förändringar. Du är noggrann, strukturerad och analytisk och arbetar proaktivt för en kvalitativ leverans. Du strävar alltid efter goda resultat och arbetar löpande med processförbättringar. Du har god social kompetens och bidrar med positiv energi till gruppen.

Om Rexel
Rexel Sverige AB är en specialist inom professionell distribution av elektriska produkter och tjänster i alla typer av marknadskanaler. Både branschen och Rexel befinner sig i en spännande utvecklingsfas där Rexels erbjudanden i allt större utsträckning innehåller nya tjänster inom områden som sol, ladd, belysning och energilagring. Vi är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder på tre kontinenter och ca 14,7 miljarder euro i omsättning. Koncernen är noterad på Parisbörsen. I Sverige har vi en stark position, med cirka 800 medarbetare på 60 platser i landet och en omsättning på cirka 5,8 miljarder svenska kronor. Vår vision är att bli Sveriges modernaste energiteknik-distributör Läs mer om Rexel på deras hemsida: www.rexel.se

Ansökan
Ansökningar hanteras löpande, passar du in på ovanstående profil? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Rexel med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén (julia.franzen@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du intresserad av jobb inom ekonomi, men inte av just denna tjänst? Registrera in ditt CV här för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Kontaktperson Julia Franzén
Telefon 076 176 01 31
Email Mejla Julia Franzén
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 jan 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.