Senior Koncernredovisningsspecialist till internationellt bolag

Senior Koncernredovisningsspecialist till internationellt bolag

Gazella söker nu en senior Koncernredovisningsspecialist till ett internationellt bolag med kontor i Stockholm City. Som senior Koncernredovisningsspecialist har du ett övergripande ansvar för koncernens redovisning och vi söker därför en person med stark redovisningskompetens samt goda kunskaper inom koncernredovisning. Möjligen har du tidigare arbetat som koncernredovisningschef även om denna tjänst ej innefattar personalansvar. Tjänsten påbörjas som ett konsultuppdrag på 6 månader, men är planerad att pågå längre än så. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Bistå i arbetet med konsolidering av redovisningen för dotterbolagen vid månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Utveckla processerna för redovisning och rapportering samt ansvara för utbildning och stöd till koncernens dotterbolag avseende detta
  • Medverka vid upprättande av koncernens årsredovisning
  • Utföra det skatterelaterade arbetet gällande budgetering, deklarationer och betalningar
  • Löpande operativ rapportering till koncernens affärsområdeschefer
  • Delta i arbetet med övriga delar av koncernens ekonomiarbete
Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen och minst fem års erfarenhet av arbete med kvalificerade redovisningsfrågor. Du har goda kunskaper inom koncernredovisning och kommunicerar väl i tal samt skrift på såväl svenska som engelska. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en internationell koncern.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och kvalitetsmedveten. I ditt arbete är du ansvarstagande, noggrann och har sinne för både helhet och detaljer. Du är även kommunikativ och har lätt för att samarbeta med andra.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Evelina Wiberg och Jonathan Sundberg.

Nyckelord: Koncernredovisning, Redovisning, Konsult, Bokslut, Årsredovisning
Mer info

Om arbetsgivaren

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.