Senior Accountant till Rexel

Senior Accountant till Rexel

Gazella söker nu en ansvarstagande och resultatinriktad Senior Accountant till Rexel – en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder, på tre olika kontinenter. Du kommer i denna roll att arbeta för Rexel Sverige AB som genom sina tre varumärken Selga, Storel och Moel har en stark position på den svenska marknaden. Rexel erbjuder en spännande och föränderlig arbetsmiljö och som Senior Accountant kommer du att arbeta brett med redovisningen tillsammans med dina kollegor, samt ansvara för rapporteringen till koncernen. Till denna roll söker vi dig som är självständig i ditt arbete, men som samtidigt trivs med att arbeta tillsammans i team för att nå gemensamma mål. Vi ser även att du är en person som brinner för att se möjligheter till förbättring och utveckling av befintliga arbetssätt.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Ansvara för sammanställning och rapportering av månads-, kvartals och årsbokslut.
  • Upprätta årsredovisning enligt K3.
  • Arbeta med prognos och budget och rapportera till koncernen.
  • Arbeta med IFRS 16 gällande analys och rapportering i samband med bokslut och budget.
  • Säkerställa kvalitet och deadlines för bolagsskatter och mervärdesskatt.
  • Sammanställa material inför revision.
  • Arbeta med transfer pricing.
  • Ansvara för likviditetsrapportering till koncernen.
  • Arbeta med cash management och inkomstsskatteberäkning.
  • Vara initiativtagande till förbättringsåtgärder gällande processer och rutiner.

Erfarenhet
För denna tjänst ser vi att du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande, samt minst 5 års erfarenhet från arbete med redovisning, skatt och IFRS. Du har tidigare arbetat självständigt med kvalificerad redovisning i internationella miljöer och besitter goda kunskaper inom svensk redovisnings- och skattelagstiftning. Du har även erfarenhet av att utveckla och genomföra processförändringar samt har goda systemkunskaper, framförallt i Excel. Vidare är du flytande i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är trygg i din arbetsroll samt har en god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt. Du drivs av att se resultat och är mån om att uppnå god kvalitet i ditt arbete. Vidare ser vi även att du är flexibel och trivs i en roll där du arbetar för att samordna och optimera verksamheten. Du tar ansvar för att nå upp till uppsatta mål – för såväl individen, gruppen och företaget, samt för att utveckla teamarbetet. För att trivas i rollen ser vi att du är en kommunikativ person som bidrar till samt upprätthåller goda relationer. På ett nytänkande sätt bidrar du till förbättringsförslag gällande processer och rutiner och du drivs av att hitta lösningar vid stundande utmaningar.

Rexel
Rexel Sverige AB är en global expert inom professionell distribution av elektriska produkter och tjänster i alla typer av marknadskanaler, med varumärken som Selga, Storel och Moel. Bolaget är en del av en av världens största elgrossistkoncerner med verksamhet i 26 länder på tre kontinenter. I Sverige har bolaget en stark position, med cirka 800 medarbetare på 60 platser och en omsättning på cirka 5 miljarder svenska kronor. För mer information, besök www.rexel.se

Ansökan

Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Evelina Norén.
Mer info
Kontaktperson Evelina Norén
Telefon 076 176 01 29
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom, Administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 13 apr 2020 (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & complianceGazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt