Senior Accountant till Becton Dickinson

Senior Accountant till Becton Dickinson

Gazella rekryterar nu en Senior Accountant till det amerikanska multinationella medicinteknikföretaget Becton Dickinson (BD). BD är ett av de största medtech-bolagen i världen med 75 000 anställda globalt. De arbetar med att utveckla vården genom medicinska upptäckter, förbättra diagnostik och tillhandahållande av vård. I rollen som Senior Accountant arbetar du mot den nordiska marknaden (Norge, Danmark, Finland och Sverige) där du har fullt ansvar för boksluten, arbetar med komplexa skatt- och momsfrågor samt ger support till Shared Service Center.

Vad Becton Dickinson erbjuder dig
BD erbjuder en företagskultur som andas positivitet och framåtanda, med möjligheten att arbeta nära kompetenta kollegor i en organisation där utvecklingspotentialen är obegränsad. Bolaget värderar att se till individen, dina åsikter och strävar efter att ge varje person möjlighet att vara sig själv på jobbet. Du erbjuds en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter i takt med bolagets snabba utveckling.

Vi intervjuar kandidater löpande för denna tjänst så om du är intresserad av rollen – skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
I rollen som Senior Accountant på Becton Dickinson kommer dina arbetsuppgifter vara:
  • Ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut.
  • Balanskontoavstämningar.
  • Lagstadgad rapportering
  • Självständigt upprätta inkomstdeklarationer.
  • Stötta organisationen i skatt- och momsrelaterade frågor i samråd med skatteexperter.
  • Agera stöd till Shared Service Center (SSC) i frågor gällande leverentörsreskontra, kundreskontra, koncerninterna transaktioner och lön.
  • Var delaktig i interna utvecklingsprojekt, effektivisera processer och rutiner.
  • Stödja och driva diverse ad hoc-analyser.
Erfarenhet
Vi söker dig med en civilekonomexamen eller motsvarande akademisk examen och minst 7 års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna på ett amerikanskt bolag. Du är bekväm med att självständigt genomföra årsbokslut och har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar. Vidare har du mycket goda kunskaper inom skatt- och momsfrågor. Erfarenhet av att arbeta mot övriga nordiska länder samt US GAAP, är meriterande. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt samt är van vid komplexa IT-miljöer och har goda kunskaper i Excel och SAP.

Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll ser vi att du är en person som arbetar självständigt och är bekväm med att hugga i där det behövs. Eftersom en typisk arbetsdag kan variera väldigt mycket behöver du som person vara flexibel och öppensinnad samt har förmåga att presentera nya idéer och lösningar. Du är serviceinriktad och stöttande gentemot dina kollegor. Om du är en person med ett processtänk och ett öga för att hitta förbättringar, kommer du att trivas hos Becton Dickinson.

Becton Dickinson som arbetsgivare
Becton Dickinson är ett multinationellt medtechbolag som har över 75 000 anställda världen över. En karriär på BD innebär att vara en del av ett team som värdesätter dina åsikter och bidrag och som ger dig möjlighet att ta ditt autentiska jag till jobbet. Du kommer att lära dig och arbeta tillsammans med inspirerande ledare och kollegor som är lika passionerade och engagerade i att främja en inkluderande, tillväxtcentrerad och givande kultur. Vårt Total Rewards-program – som inkluderar konkurrenskraftiga löner, förmåner, kontinuerligt lärande, karriärtillväxt och livsbalanskomponenter – är utformat för att stödja de varierande behoven hos våra olika och globala medarbetare.

Becton, Dickinson and Company är en jämställd arbetsgivare. Vi diskriminerar inte utifrån etnicitet, religion, ålder, kön, tro, nationellt ursprung, härkomst, medborgarskapsstatus, äktenskaplig eller inhemsk eller civil unionsstatus, familjestatus, tillgiven eller sexuell läggning, könsidentitet eller uttryck, genetik, funktionshinder eller någon annan skyddad status. Läs mer om Becton Dickinson på deras hemsida: bd.com

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök redan idag via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Becton Dickinson med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Gustav Almén ( gustav.almen@gazella.se ) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Key Account Manager
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juli 2022 (50 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.