Redovisningschef till Fenix Family

Redovisningschef till Fenix Family

Gazella rekryterar nu en Redovisningsansvarig till Fenix Family. Fenix är ett dynamiskt och snabbväxande teknikföretag som vill förändra och förbättra stödet till familjer genom livets stora händelser med hjälp av digital utveckling. Bolaget är väletablerat i Sverige och Storbritannien och förbereder nu en snabb expansion i Europa.

Fenix förstärker nu ekonomiavdelningen med en redovisningschef. Detta är en bred roll där du ansvarar för redovisningsarbetet för koncernens verksamhet i Sverige och England samt nya länder. Du kommer att arbeta i en händelserik miljö med övergripande ansvar för att utveckla, driva och koordinera rapportering och bokslut. Till denna roll söker vi en erfaren och självständig redovisningsekonom som trivs i en dynamisk organisation. Som person är du engagerad, initiativtagande och prestigelös. Vidare ser vi gärna att du drivs av utmaningar samt ordning och reda.

Vad Fenix Begravning erbjuder dig
Du kommer att tillhöra ekonomiavdelningen som idag består av tre personer. Du rapporterar till bolagets CFO och har personalansvar för en redovisningsassistent. Fenix Begravning är en arbetsplats som värdesätter mångfald och jämn könsfördelning och uppmuntrar därför sökanden med olika bakgrund. Tjänsten är på heltid med placering på kontoret i centrala Stockholm.

Din utmaning
  • Inneha övergripande ansvar för redovisningen av koncernens bolag.
  • Övergripande ansvarig för månads-, kvartals- och årsbokslut samt månatlig rapportering.
  • Ansvara för årsredovisning och deklarationer samt sköta de externa kontakterna till revisorer och myndigheter.
  • Hantera bankrelaterade uppgifter, bolagsformalia samt systemtekniska frågeställningar
  • Koordinera, följa upp och driva bokslutsprocessens arbete framåt
  • Driva projekt som syftar till att förbättra samt utveckla bolagets interna processer och rutiner inom rapportering och redovisning.
  • Arbeta med att genomföra diverse projekt och utredningsarbete inom redovisningen.
  • Inneha personalansvar för två medarbetare på redovisningsavdelningen, samt fördela avdelningens interna arbete mellan dessa.
Erfarenhet
Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning. Du har en akademisk examen alternativt en yrkesutbildning inom företagsekonomi/redovisning. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med månads- och årsbokslut, samt att sätta/bygga rutiner för bokslutsarbetet. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift och för att lyckas i tjänsten har du även goda kunskaper i Excel. Det är meriterande om du har erfarenhet av startup-bolag under tillväxt sedan tidigare och i en internationell miljö. Kunskaper i ytterligare europeiska språk, framför allt tyska, franska, eller holländska, är meriterande men inget krav.

Personliga egenskaper
Som person är du flexibel, noggrann, handlingskraftig och inte rädd för att hugga i när det behövs. Du är mån om att leverera god kvalité i ditt arbete samt vågar och har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder samt driva frågor på egen hand. För att trivas i rollen på lång sikt tar du dig an nya frågeställningar med nyfikenhet och beslutsamhet. Du är självständig i din roll och drivs av att diskutera nya utmaningar. Då det är en ny roll är det viktigt att du är nyfiken och engagerad, har lätt för att sätta dig in i nya uppgifter samt är bra på att ta egna initiativ.

Om Fenix Family
Fenix arbetar för att underlätta för familjer som planerar inför eller går igenom stora skiften i livet såsom förlusten av en anhörig. Fenix kombinerar lokal personlig kontakt och med tillgänglighet och transparens med hjälp av digitalisering. Likt verksamheter så som Kry, FirstVet och Willing erbjuder Fenix enkel rådgivning via web, video och telefon. Fenix erbjuder personligt stöd och en samlad plats juridisk, finansiell och praktisk rådgivning och arbetar hårt för att erbjuda ett bättre alternativ där familjens alla behov står i fokus.

Bolaget grundades år 2014 och är verksamt både i Sverige och i England med cirka 40 anställda. Huvudkontoret är placerat centralt i Stockholm. Läs mer om Fenix på deras hemsida: fenixbegravning.se

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta Stina Carlsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, stina.carlsson@gazella.se.
Mer info
Kontaktperson Stina Carlsson
Telefon 076 176 01 29
Email Mejla Stina Carlsson
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 nov 2022 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.