Redovisningsansvarig till världsledande techbolag

Redovisningsansvarig till världsledande techbolag

Gazella rekryterar nu en driven Redovisningsansvarig till ett börsnoterat techbolag med kunder runt om i hela världen. Som redovisningsansvarig arbetar du i en bred och spännande roll där du ansvarar för redovisningsarbetet för det svenska moderbolaget som även är ett producerande och säljande bolag. Du innehar ett övergripande ansvar för att driva och koordinera bokslutsprocessen. Du ingår i ekonomiavdelningen som består av sju personer på huvudkontoret. Du rapporterar till, samt fungerar som en högra hand till koncernens ekonomichef och ni har delat personalansvar för en redovisningsassistent. Du kommer att arbete i en internationell miljö och ha mycket kontakter med koncernens bolagsekonomer i olika länder.

Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom som vill bidra med och samtidigt ger möjlighet att utveckla sina kunskaper i en spännande bransch. Tjänsten startar enligt överenskommelse med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Tjänsten är placerad i centrala Stockholm och vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Ansvara för den löpande redovisningen samt månads- och årsbokslut för koncernens svenska produktions- och moderbolag från ax till limpa, tillsammans med en redovisningsassistent.
  • Myndighetsrapportering med ansvar för moms, arbetsgivaravgifter, skattedeklarationer samt tulldeklarationer.
  • Hantera bankrelaterade uppgifter, bolagsformalia samt systemtekniska frågeställningar
  • Koordinera, följa upp och driva bokslutsprocessens arbete framåt genom att fungera som en kravställare och stötta medarbetare på redovisningsavdelningen och dotterbolagen.
  • Driva projekt som syftar till att förbättra samt utveckla bolagets interna processer och rutiner inom redovisning.
  • Arbeta med att genomföra diverse utredningsarbete inom redovisningen.
Erfarenhet
Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete med redovisning. Du har en akademisk examen alternativt en yrkesutbildning inom företagsekonomi/redovisning och vi ser gärna att du har arbetat brett med redovisning. Du har haft bolagsansvar i tidigare roller och har erfarenhet av att arbeta självständigt med månads- och årsbokslut, samt att sätta/bygga rutiner för bokslutsarbetet. Du har goda systemkunskaper och är en van användare av Excel. Du är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av lagerredovisning eller affärssystemet Jeeves sedan tidigare.

Personliga egenskaper
Som person är du kommunikativ, ansvarstagande, noggrann, handlingskraftig och inte rädd för att hugga i när det behövs. Du är mån om att leverera god kvalité i ditt arbete samt vågar och har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder samt driva frågor på egen hand. För att trivas i rollen på lång sikt tar du dig an nya frågeställningar med nyfikenhet och beslutsamhet. Du är självständig i din roll och drivs av att diskutera nya utmaningar.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta Rebecca Benholm (rebecca.benholm@gazella.se.) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Kontaktperson Rebecca Benholm
Telefon 076 176 01 08
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 aug 2020 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.