Redovisningsansvarig till Brothers

Redovisningsansvarig till Brothers

REDOVISNINGSANSVARIG TILL BROTHERS

Gazella söker nu en driven och självständig redovisningsansvarig till herrmodekedjan Brothers. Brothers erbjuder en klassisk och tidlös design med 25 års erfarenhet av modebranschen på den svenska och finska marknaden. Som redovisningsansvarig arbetar du i en bred och spännande roll där du ansvarar för redovisningsarbetets alla beståndsdelar. Tjänsten är placerad på Brothers huvudkontor centralt i Stockholm där du ingår i ekonomiavdelningen som består av fem personer, där du rapporterar till bolagets CFO. Till denna roll söker vi en erfaren redovisningsekonom som vill vidareutveckla sina kunskaper i en kreativ och utvecklingsbenägen organisation med hög teamkänsla.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning
  • Ansvara för den löpande redovisningen samt månads- och årsbokslut.
  • Koordinera, följa upp och driva bokslutsprocessens arbete framåt genom att fungera som kravställare samt stötta övriga medarbetare inom ekonomiavdelningen.
  • Ansvara för att upprätta moms- och skattedeklarationer.
  • Ansvara för att upprätta årsredovisning.
  • Ansvara för kommunikation med externa parter såsom ansvarig byrå för löner.
  • Ansvara för upprättande av kassaflödesanalys.
  • Driva projekt som syftar till att förbättra och utveckla bolagets interna rutiner och processer inom redovisning och bokslutsprocessen.
  • Diverse ad hoc-uppgifter inom avdelningen.
Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande, med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomifunktion, gärna i en bred redovisningsroll. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en transaktionsintensiv organisation inom exempelvis retail. Vidare ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet från att strukturera rapporteringsprocesser och trivs med att arbeta i en organisation under förändring. Du har mycket goda kunskaper i Excel och har flytande kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och tror att du som person är kreativ, lösningsorienterad och pedagogisk samt att du har en hög social kompetens. Vidare är du stresstålig och trivs i att arbeta i en miljö med ett högt tempo, utan att ge avkall på kvalitet. Du är trygg i dig själv samt i din arbetsroll som redovisningsansvarig och vågar samt har viljan att utmana befintliga strukturer och metoder samt driva frågor på egen hand. Teamarbete värderas högt i organisationen och det är d en förmåga att kunna leda och coacha dina kollegor är av stor vikt.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Madelene Steinert.
Mer info
Kontaktperson Madelene Steinert
Telefon 076 176 01 15
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 jan 2020 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Brothers är en ledande svensk herrmodekedja med över 70 butiker i Sverige och Finland, 11 av dem drivs av franchisetagare. De första Brothersbutikerna slog upp sina portar 1992 och sedan dess har vi samlat på oss nästan 25 års erfarenhet på den svenska marknaden.

Tillsammans är vi nära 400 medarbetare som alla har drivet och ambitionen att erbjuda mode i kombination med enastående service. Kombinationen mellan våra egna och externa varumärken samt passionerade säljare möjliggör att du som kund tryggt kan förlita dig på att hitta hela din garderob på ett och samma ställe. Vi finns över hela landet men vårt huvudkontor sitter i moderna och trevliga lokaler i centrala Stockholm där våra gemensamma funktioner för design, inköp, försäljning och marknad är samlade.