Interim redovisningschef

Interim redovisningschef

Gazella söker nu en prestigelös och tillförlitlig redovisningschef till ett attraktivt bolag med kontor i centrala Stockholm. Rollen innebär att du axlar en nyckelfunktion i företagets fortsatta resa där du fokuserar på bolagets utveckling av arbetssätt och rapporteringsprocesser. Vi söker en trygg person med god redovisningskompetens och rätt inställning. Som redovisningschef har du många kontaktytor inom koncernen, både internt och externt och vi söker därför en social person med en positiv attityd. Du kommer att vara placerad på bolagets huvudkontor i Stockholms innerstad. Tjänsten är ett konsultuppdrag om minst 6 månader med start omgående. Vi kommer att intervjua kandidater löpande så skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Ansvara för den löpande bokföringen samt för redovisning av moms och arbetsgivaravgifter.
  • Analys av månadsresultat gentemot budget.
  • Säkerställa löpande redovisning, upprätta månadsrapporter och deklarationer.
  • Vara ansvarig för upprättandet av budget och forecast.
  • Vara med i projekt för att utveckla och effektivisera interna processer och rutiner.
  • Vara övergripande ansvarig för ekonomiavdelningen med personalansvar för upp till tio personer.
  • Hantera frågor som uppstår i övriga verksamheten.
  • Agera kontaktperson mot revisorer, bank, advokater och andra externa intressenter.
Erfarenhet
För en kunds räkning söker vi nu en lämplig kandidat som har tidigare erfarenhet från en liknande roll, där du arbetat operativt med redovisning, rapportering, bokslut, årsbokslut och årsredovisning. Vidare tror vi att du har en eftergymnasial utbildning som senare kompletterats med gedigen arbetslivserfarenhet inom aktuellt område. Det är meriterande att ha arbetat med redovisning för nordiska bolag samt erfarenhet av koncernredovisning. Färdigheter inom MS Officepaketet är ett krav, likaså att du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Vi söker en team-player med vana om att ta ansvar, som inte är rädd för förändring och som har ett öga för detaljer. Du är flexibel och van vid att prestera, även då arbetsbelastningen är hög. Du tycker att det känns naturligt att leda och ta egna beslut och initiativ och har inga problem med att drivna egna frågor och projekt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Elin Vingeskog.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 maj 2020 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.