Interim Accounting Manager till bolag i förändring

Interim Accounting Manager till bolag i förändring

Gazella söker nu en Interim Accounting Manager till ett marknadsledande och expansivt bolag med kontor i centrala Stockholm. Till denna roll söker vi en person med goda redovisningskunskaper och som är trygg med att leda samt ansvara för ett bolags redovisningsfunktion. Du kommer att rapportera till koncernredovisningschefen och vi ser gärna att du tidigare innehaft en roll som Accounting Manager eller Finance Manager. Du har kvalificerad erfarenhet av och trivs med att leda personal, även i en händelserik och fartfylld miljö. Uppdraget förväntas pågå 6 månader, med start omgående. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning
  • Ansvara för legala bokslut med analys och kontroll av redovisningsdata
  • Ansvara för samt leda processerna inom redovisning och rapportering på bolaget
  • Ta övergripande ansvar för att sammanställa ekonomiska resultat och rapporter
  • Proaktivt och löpande utveckla interna projekt som syftar till att effektivisera avdelningens processer och rutiner
  • Ha ett övergripande personalansvar samt leda, planera och strukturera redovisningsarbetet inom gruppen
  • Stötta redovisningsekonomerna i det operativa redovisningsarbetet
  • Inslag av Financial Control, bl.a. intäktsanalys och kassaflödesanalys
Erfarenhet
Till denna roll söker en person med en akademisk examen inom företagsekonomi eller revision. Vi ser gärna att du innehaft liknande uppdrag på ett stort bolag, med ansvar för såväl personal som kvalificerad redovisning. Vi ser gärna att du är systemintresserad, har ledarerfarenhet ifrån en tidigare yrkesroll och trivs med att inneha en ledande roll. Utöver nämnda egenskaper har du goda kunskaper i såväl svenska som engelska samt Excel. Du har erfarenhet av arbete i stora ekonomisystem.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen tror vi att du är en positiv och energirik person samt en engagerad ledare med förmågan att hjälpa dina medarbetare att utvecklas. Du är prestigelös, ansvarstagande och strukturerad, även i en fartfylld miljö när arbetsbelastningen är hög. Du har skinn på näsan och är tydlig när du förmedlar mål och förväntningar. Vi tror att du är resultatorienterad och kommunikativ vilket gör ditt ledarskap framgångsrikt. Framför allt tror vi att du brinner för redovisning och har ett stort intresse för affären och verksamheten.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Gustav Krieger.

Om arbetsgivaren

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.