Group Business Controller till Cramo Group

Group Business Controller till Cramo Group

Gazella rekryterar nu en självgående, analytisk och kommunikativ Group Business Controller till Cramo, som drivs av att utveckla och effektivisera processer och ha många sociala kontaktytor. Som Group Business Controller är du en del av norra Europa-organisationen och rapporterar direkt till Head of Group Business Control. I den här rollen får du en central roll i teamet och du får möjligheten att arbeta dynamiskt med projekt samt att förbättra och effektivisera processer. Din primära arbetsplats kommer att vara på svenska huvudkontoret i Solna.

Vad Cramo erbjuder dig
Cramo har varit en ledande europeisk uthyrningsleverantör inom byggsektorn i decennier. Cramo har ambitionen att ta företaget och branschen till nästa nivå och hitta nya sätt att överträffa kundernas förväntningar. De är på en tillväxtresa och för att nå sin fulla potential fokuserar de på att utveckla sina medarbetare. De har en öppen atmosfär där alla kan påverka Cramos framtid och bidra med nya idéer. På Cramo har du möjligheten att både utvecklas i din roll och bidra i den tillväxtresan de just nu är på.

Din utmaning
Som Group Business Controller på Cramo är dina ansvarsområden:
  • Månadsvis Business Controlling, GAP-analys och rapportering av koncernfunktioner (Cramo Ltd och Cramo Services AB).
  • Leda budgetprocess av koncernfunktionerna.
  • Utveckling av budget- och prognosprocesser.
  • Utveckling av koncernfunktionsrapportering och processer.
  • Säkerställa korrekt prognos för gruppfunktioner.
  • Ekonomiskt stöd och bollplank till koncernfunktionschefer.
  • Uppföljning och stöd av grupputvecklingsprojekt.
  • Delta i IT-organisationens projekt.
Erfarenhet
För att lyckas i denna roll ser vi att du har en högskoleexamen inom ekonomi eller motsvarande utbildning. Du har ca. 3-5 års erfarenhet av business controlling och vi ser det som meriterande om du utöver detta har erfarenhet av arbete i större, internationella koncerner. Du har mycket goda excel-kunskaper och erfarenhet från större affärssystem och Power BI. Om du har arbetat med SAP, Basware eller Cognos tidigare, ser vi det som meriterande. Slutligen är du flytande i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
För att vara en lämplig kandidat för denna tjänst tror vi att du är en lagspelare med förmåga att arbeta självständigt såväl som dynamiskt för att lösa ad-hoc förfrågningar och projekt med komplexa aspekter. Du har en doer-mentalitet och ett proaktivt förhållningssätt till att utveckla processer, rapportering och system. Vi ser även att du har en god analytisk förmåga och har goda IT-affärskunskaper och ett kommersiellt tänk. Du är kommunikativ och drivs av att arbeta socialt med många kontaktytor.

Om Cramo
Cramo erbjuder ett komplett utbud av toppmoderna entreprenadmaskiner och utrustning, innovativa digitala lösningar samt värdeskapande tjänster till byggföretag och kunder inom handel, industri och offentlig sektor samt privatkunder. Sedan 2020 är Cramo en del av Boels-Cramo Group som sysselsätter cirka 7 500 uthyrningsproffs i 17 länder över hela Europa, vilket skapar en kultur som definieras av värderingarna Attitude, Boels as one och Commitment. Cramo sysselsätter cirka 1800 uthyrningsproffs i Finland, Sverige, Norge, Estland, Litauen och Lettland. Läs mer om Cramo på deras hemsida: cramogroup.com

Ansökan
Kan det vara dig vi söker? Skicka in ditt CV via ansök-knappen! I denna rekryteringsprocess arbetar Cramo tillsammans med Gazella.
Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Julia Franzén, julia.franzen@gazella.se, som är ansvarig Rekryteringskonsult för denna tjänst.
Mer info
Kontaktperson Julia Franzén
Telefon 076 176 01 31
Email Mejla Julia Franzén
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 14 jan 2023 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.