Fund Controller till Areim

Fund Controller till Areim

Gazella rekryterar nu en Fund Controller till Areim, som är en nordisk fastighetsägare och fondförvaltare med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och London. Rollen som Fund Controller på Ariem innebär att självständigt leda, samordna och analysera fastighetsfondens ekonomiska utveckling. Arbetet sker i samverkan med övriga i ekonomigruppen som består av tio medarbetare med ledning av CFO, där du rapporterar till Finance Manager samt stödjer Fund Manager. På Areim erbjuds du en bred och affärsnära roll i en platt och entreprenörsdriven organisation som kännetecknas av stort driv och korta beslutsvägar. Du har dagliga kontakter med flertalet funktioner inom bolaget. All löpande redovisning utförs av extern redovisningsbyrå. Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att registrera ditt CV idag!

Vad Areim erbjuder dig
Areim erbjuder en företagskultur som kännetecknas av entreprenörsanda, engagemang och affärsdriv där du får arbeta med kunniga och duktiga kollegor. Jämställdhet är en självklarhet och deras medarbetare och chefer består av lika många kvinnor som män. Organisationen är platt och sammansvetsad med snabba beslutsvägar. Du erbjuds en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter i takt med bolagets utveckling.

Din utmaning
  • Ansvara för rapportering till investerare, banker, finansinspektion samt internt.
  • Analysera fondernas likviditet samt ta initiativ till och genomföra åtgärder.
  • Ansvara för uppföljning och analys av resultat och projekt.
  • Stödja Fund Managers och förvaltningsteam i ekonomiska-, samt moms- och skattefrågor.
  • Agera kontaktperson gentemot redovisningsbyrå, revisorer samt förvaringsinstitut.
  • Leda budgetarbete (som ingår som en del av affärsplanearbetet som leds av Fund Manager).
  • Medverka i interna projekt för att utveckla ekonomiprocesser och företagsövergripande projekt.
Erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande akademisk examen, gärna med inriktning mot redovisning. Du har tidigare erfarenhet av en tjänst inom redovisning eller revison där du skaffat en god redovisningskompetens samt besitter kunskaper inom IFRS. Vidare ser vi att du tidigare haft eget leveransansvar och är van vid finansiell rapportering. Det är meriterande med erfarenhet inom fastighet- eller fondverksamhet, eller erfarenhet av investeringar i Norden och Europa. Därutöver har du flytande kunskaper i såväl svenska som engelska, både skriftligt och muntligt.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du är en kvalitetsmedveten och analytisk person som är noggrann och mån om att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du är självgående i att driva processer och prioritera ditt arbete. För att trivas i rollen tror vi även att du är förändringsbenägen och flexibel inför ändrade omständigheter samt har ett intresse för att utveckla verksamheten och IT-stöd.

Areim
Areim är en nordisk fastighetsägare och fondförvaltare med kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo och London. Vi förvaltar fonder för några av världens största institutionella investerare. Det har vi gjort med stor framgång i över 15 år och det tänker vi fortsätta med. Framgång för oss betyder att leverera en god avkastning till våra investerare på ett ansvarsfullt och hållbart sätt. Vår vision är att vara den mest attraktiva plattformen för investeringar i reala tillgångar. Genom innovativ fastighetsutveckling och trygg förvaltning skapar vi mervärde för våra kunder och investerare och för samhället i stort. Areim har idag totalt 16 miljarder kronor under förvaltning och har ett 60-tal medarbetare med huvudkontor i Stockholm city. Läs mer på www.areim.se.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV- via ansök knappen. I den här rekryteringen samarbetar Areim med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Nilsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: markus.nilsson@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 maj 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.