Finsktalande redovisningsekonom

Finsktalande redovisningsekonom

Gazella rekryterar nu en driven redovisningsekonom till vår kund. I rollen som redovisningsekonom kommer du att arbeta i en roll med många kontaktytor där ett stort fokus, förutom den löpande verksamheten, även kommer vara på att utveckla och effektivisera ekonomiprocesserna. Som redovisningsekonom i denna tjänst ansvarar du för hela redovisningsflödet inom två finska dotterbolag, vilket innebär allt ifrån löpande bokföring och kassaredovisning, till ansvar för moms- och skattedeklarationer. Du rapporterar till teamets redovisningschef och det ingår även mycket kontakt med kollegor i Finland. Vi söker därför dig som talar flytande finska.

Vi intervjuar kandidater löpande för denna tjänst och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad bolaget erbjuder dig
I denna roll kommer du arbeta i en företagsmiljö med högt i tak, där du uppmuntras att komma med nya idéer och initiativ. Du kommer att vara en del av ett team som arbetar tillsammans med flertalet bolag inom koncernen, såväl svenska som nordiska, vilket innebär att du kommer att få verka i en väldigt dynamisk och öppen miljö. Vidare finns möjlighet för flexibel arbetstid och parkering finns i nära anslutning till huvudkontoret, som är beläget i Söderort.

Din utmaning
  • Ansvara för den löpande kassaredovisningen samt avstämningar vid månads- och årsbokslut i de finska dotterbolagen.
  • Sköta moms- och skattedeklarationer.
  • Genomföra diverse utredningsarbete inom redovisningen.
  • På ett välkommande och professionellt sätt vara kontaktperson för externa intressenter såsom revisorer och även fungera som kontaktperson för den finska organisationen i löne- och redovisningsfrågor.
  • Aktivt delta i utveckling av befintliga rutiner och processer samt andra effektiviseringsprojekt inom ekonomifunktionen.
Erfarenhet
Till denna roll söker vi dig som har minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete med finsk redovisning där du har haft ett självständigt ansvar för hela redovisningsflödet. Vidare är du en van användare av Excel. Professionella färdigheter i finska och svenska är ett krav, såväl i tal som skrift. Du bör även behärska engelska väl, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen ser vi gärna att du är initiativtagande, ödmjuk och lösningsorienterad. Du tycker om att växla mellan arbetsuppgifter och har inga problem att prioritera om i ditt arbete i en föränderlig miljö då du trivs med att sätta dig in i nya frågor. Vidare är du trygg och självständig i din yrkesroll som redovisningsekonom och är en prestigelös person som kan arbeta såväl högt som lågt. Du uppskattar och bidrar även till ett gott lagarbete.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV via Ansök-knappen. Har du frågor är du välkommen att kontakta Rebecca Benholm (rebecca.benholm@gazella.se) som är ansvarig rekryterare för denna tjänst.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Kontaktperson Rebecca Benholm
Telefon 076 176 01 08
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 nov 2020 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.