Financial controller till ebm-papst

Financial controller till ebm-papst

Gazella rekryterar nu en Financial controller till ebm-papst som just nu befinner sig i en spännande tillväxtfas. I rollen som Financial controller på ebm-papst kommer du få möjlighet till varierande arbetsuppgifter där du dels kommer att vara ett stöd till ekonomiavdelningen, dels delta i utvecklingen av rutiner på avdelningen, vilket främst handlar om IT-stöd men även utveckling av befintliga arbetsrutiner. Tjänsten är placerad i nyrenoverade lokaler på huvudkontoret i Veddesta, norr om Stockholm, och du rapporterar till bolagets CFO.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande för denna tjänst, så om du är intresserad av rollen – skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
I rollen som Finnacial controller på emb-papst kommer dina arbetsuppgifter vara:
  • Stöd, samt operativ styrning av löpande redovisning som idag utförs av 2 personer (ekonomiassistent samt redovisningsansvarig).
  • Ansvar för avgifter, skatte- och momsredovisning.
  • Månadsbokslut och avstämningar för bolaget i samarbete med redovisningsansvarig.
  • Delta i upprättande av årsbokslut samt årsredovisning.
  • Budgetering och löpande analys av relevanta poster och nyckeltal för bolaget och koncernen.
  • Framtagande och vidareutveckling av korrekta och relevanta ekonomiska rapporter passande för verksamheten.
  • Vidareutveckla rapporter i Qliksense samt i Planacy.
  • Delta i uppgraderingsprojekt av SAP som kommer att genomföras under våren 2023.
  • Projektredovisning.
  • Andra uppkommande ad-hoc utredningar och analyser som kan uppstå på ekonomiavdelningen.
Erfarenhet
Vi söker dig med gedigen redovisningsbakgrund och erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har flerårig erfarenhet av ekonomisk rapportering, har ett systemintresse och är en mycket van användare av Excel. I denna roll behöver du också kunna kommunicera flytande på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är analytisk, lösningsorienterad och har ett strukturerat arbetssätt. Vidare uppskattar du att arbeta med system- och processförbättringar och motiveras av att arbeta mot deadlines. Som person är du en prestigelös lagspelare som trivs att arbeta tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor samtidigt som du är ansvarstagande och arbetar väl självständigt.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV på Gazellas hemsida via ansök-knappen! Har du frågor är du välkommen att kontakta Lovisa Fast (lovisa.fast@gazella.se) är ansvarig rekryterare för denna tjänst.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 sept 2022 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.