Ekonomichef till internationellt fastighetsföretag

Ekonomichef till internationellt fastighetsföretag

Gazella rekryterar nu en Ekonomichef till ett internationellt företag med kontor i centrala Stockholm som förvaltar kommersiella fastigheter. Till denna roll söker vi en självgående, kvalitetsmedveten och leveranssäker ledare som kan balansera mellan ett helhetsperspektiv och fokus på detaljer. Att arbeta på företaget ger utrymme för ett stort mått av självständighet och kräver att man tar egna initiativ. För att lyckas i denna roll behöver du kunna växla snabbt mellan olika fokusområden, hålla i många kontaktytor och arbeta högt som lågt, med hög kvalitét i arbetet. Tjänsten omfattar personalansvar för en Financial Analyst, kravställning mot shared service center och du rapporterar direkt till CFO och VD. Intervjuer kommer att hållas löpande och vi ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Din utmaning
  • Vara övergripande ansvarig för ekonomiavdelningen med personalansvar för en Financial Analyst och agera kravställare mot ett SSC.
  • Stötta CFO och VD i rapportering till investerare enligt IFRS.
  • Hantera frågor som uppstår i verksamheten, frågor kring utdelning samt skatte- och momsrelaterade frågor.
  • Säkerställa löpande redovisning som utförs av SSC, upprätta årsredovisningar och deklarationer.
  • Sköta den ekonomiska affärsplaneringen med budget- och prognosprocessen.
  • Driva den ekonomiska uppföljningen med förvaltningen samt analysera och följa upp låneavtal, skulder, likviditet och utföra investeringskalkyler.
  • Agera kontaktperson mot revisorer, bank, advokater och andra externa intressenter.

Erfarenhet

Vi söker dig med en akademisk examen och åtminstone 5–7 års erfarenhet från roller där du arbetat med kvalificerad redovisning och ekonomistyrning. Du kan fastighetsredovisning och du har tidigare erfarenhet av att vara chef eller i en arbetsledande roll. I denna roll kommer du att rapportera till bolagets CFO och VD, som också är delägare och vara delaktig i att driva samt utveckla affären och de ekonomiska processerna vidare. Du behärskar svenska och engelska flytande, i såväl både tal och skrift och har arbetat på engelska som koncernspråk.

Personliga egenskaper
Vi söker en självständig, strukturerad och proaktiv person med djup affärsförståelse. I din yrkesroll är du kvalitetsmedveten och framåtblickande samtidigt som du inte räds av att hantera frågeställningar som kan uppstå, både högt som lågt. Du är prestigelös, skapar god stämning omkring dig samt har en hög servicekänsla när det gäller ekonomifunktionens leverans. Vidare har du ett mycket gott siffersinne och ett engagemang för intern kontroll men också en förmåga att se både det egna verksamhetsområdet och företagets hela verksamhet ur ett helhetsperspektiv.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvarig kontaktperson är Hugo Bergström & Gustav Krieger.

Om arbetsgivaren

Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.