CFO till världsledande industribolag

CFO till världsledande industribolag

Gazella rekryterar nu en CFO till Revent International AB. Revent grundades 1952 och är idag en världsledande producent av stickugnar. Bolaget har dotterbolag i USA, Tjeckien och Ryssland samt har ett nätverk av distributörer i över 50 länder.

Vi söker dig med stark analysförmåga och redovisningskunskaper som trivs att arbeta i en bred i roll i ett producerande bolag. I din roll som CFO kommer du ansvara för den finansiella rapporteringen samt vara drivande i analys och styrning av bolaget. Vidare kommer du ha personalansvar för tre personer (redovisningschef, redovisningsekonom, husmor) samt styra de utländska dotterbolagens ekonomifunktioner. Du kommer att vara en del av bolagets ledningsgrupp och arbeta tätt med bolagets VD på huvudkontoret, beläget i Upplands Väsby.

Tjänsten startar enligt överenskommelse med hänsyn till eventuell uppsägningstid. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning
  • Resultatrapportering och analys
  • Rapportering till ledning och styrelse
  • Cash management
  • Budget
  • Årsbokslut och koncernårsredovisningen
  • Kontakter med revisorer och myndigheter
  • Styrning och kontroll av dotterbolagens ekonomifunktioner
  • Utveckla företagetagets styrsystem och analysverktyg
  • Systemansvarig för Affärssystemet tillsammans med produktionschefen
  • Medlem i företagets ledningsgrupp.
Erfarenhet
Vi tror att du har en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande utbildning, samt minst 8 års erfarenhet av att ha arbetat brett med redovisning och ekonomistyrning. Du har erfarenhet av och är väl insatt av hur det fungerar på ett producerande bolag med tillhörande lagerredovisning. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Kan du dessutom tyska är det mycket meriterande.

Personliga egenskaper
Du är en driven, organiserad och analytisk person med ett starkt affärsperspektiv. För att trivas i rollen är du prestigelös men har stark integritet samt är kommunikativ. Du är en bra lagspelare som tycker om att arbeta i en gränsöverskridande roll.

Revent
Revent International AB grundades 1952 och bedriver sedan 1958 utveckling, tillverkning och försäljning av ugnar samt annan bageriutrustning. Bolagets högkvalitativa produkter exporteras övervägande och varumärket är välkänt världen över. Bolaget är i dag en världsledande aktör både vad gäller kvalitet och försäljningsvolym av roterande stickugnar. Försäljningen sker genom egna dotterbolag samt fristående distributörer.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Nilsson är ansvarig rekryterare för denna tjänst, markus.nilsson@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 12 jan 2021 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.