Business Controller till RCO Security

Business Controller till RCO Security

Gazella rekryterar nu en Business Controller till RCO Security, som erbjuder smarta och säkra lösningar för en trygg och smidig vardag. Bolaget har höga tillväxtambitioner och ägs av Novax, som är en del av Axel Johnsson koncernen. Nyligen genomfördes förvärvet av DinBox och rollen som Business Controller hos RCO är ny och en satsning i deras fortsatta resa. Som Business Controller har du koncernövergripande ansvar för affärsuppföljning och verksamhetsanalys. Därutöver är rollen ansvarig för koncernens ekonomistyrning vilket bl.a. inkluderar management rapportering, prognostisering samt budget- och affärsplansprocess. I rollen som Business Controller rapporterar du till bolagets CFO.

Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad RCO Security erbjuder dig

RCO utvecklas ständigt och är på en spännande förändringsresa, vilket även ger dig möjligheten att vara med och påverka såväl arbetssätt som arbetsmiljö. I tjänsten som Business Controller har du stort förtroende i organisationen och ges utrymme för att ta egna initiativ. På RCO är det viktigt att medarbetarna trivs och det läggs stor vikt på kontinuerlig arbetsplatsutveckling. Ekonomifunktionen är placerad tillsammans med andra avdelningar på huvudkontoret i Järfälla, Stockholm.

Din utmaning
  • Löpande genomföra verksamhetsanalys av koncernens samtliga verksamheter, vilket bl.a. inkluderar uppföljning av försäljning, lönsamhet och kassaflöde samt identifiering av åtgärder som bidrar till ökad intern effektivitet.
  • Ansvara för förvaltning och kontinuerlig effektivisering av ekonomistyrningsprocesser som månadsrapport, prognoser, budget och affärsplan.
  • Förvalta och vidareutveckla koncernens datalager tillsammans med samarbetspartner samt fortsatt uppbyggnad av BI-stöd och KPI-uppföljning.
  • Bibehålla och kontinuerligt utveckla koncernens datastruktur.
  • Aktivt deltagande i strategiska projekt och initiativ så som eventuella due diligenceprocesser, bruttomarginalsinitiativ etc.
Erfarenhet
För denna tjänst söker vi dig med en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande, med cirka 3–5 års dokumenterad erfarenhet från roller som Business Controller och/eller Managementkonsult. Vidare ser vi gärna att du har arbetat i en medelstor organisation där du tidigare har arbetat i en bred roll där du har arbetat såväl nära organisationen som stöttat ledning och beslutsfattare. Du har bred erfarenhet av att hantera stora datamängder och mycket god kommunikativ förmåga av att förmedla ekonomisk information, vilket i sin tur ställer krav på goda kunskaper i Excel och Powerpoint. Därutöver krävs det att du har professionella färdigheter i svenska och engelska, både skriftligen och muntligen.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du har en prestigelös och lösningsorienterad attityd samt en förmåga att snabbt sätta dig in i nya frågeställningar och projekt. För att trivas i rollen krävs att du har ett helhetstänk för ekonomiska samband samt att du kan se projekt ur en bred synvinkel. Du är initiativtagande och trivs med att ta stort ansvar för ditt arbete samt är effektiv i ditt sätt att kommunicera och har lätt för att hantera många kontaktytor.

RCO Security
Med sina smarta och säkra lösningar skapar RCO Security en trygg och smidig vardag. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens larm- och passersystem för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten. Bolaget grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. Idag är RCO på en spännande tillväxtresa och finns representerat i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm och där utvecklas samt tillverkas även alla produkter. Sammanlagt har RCO ca 90 medarbetare fördelade på Sverige, Finland och Norge där merparten arbetar i Sverige. RCO Security omsatte 2019 ca 268 mkr och har under de senaste åren uppvisat kraftig tillväxt. RCO Security ägs till 100 procent av Novax, som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB.

RCO Security har nyligen förvärvat DinBox, Sveriges största leverantör av digitala och analoga fastighetsboxar. Bolaget har drygt 20 anställda med kontor i centrala Stockholm och en produktions- och lageranläggning i Spånga norr om Stockholm.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! I den här rekryteringen samarbetar RCO med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Rebecca Benholm (rebecca.benholm@gazella.se) eller Madelene Steinert (madelene.steinert@gazella.se) som är ansvariga rekryterare för denna tjänst.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 3 nov 2020 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.