Business Controller till Mekonomen Group AB

Business Controller till Mekonomen Group AB

Gazella rekryterar nu en Business Controller till affärsområdet MECA/Mekonomen Sverige inom Mekonomen Group. Som Business Controller kommer du att arbeta i en bred roll och i nära samarbete med försäljningsorganisationen och verksamhetschefer. Du kommer att ha ett sammanhållande ansvar för budgetprocessen mot organisationen och löpande arbeta med utveckling av processer och rapportpaket. Du rapporterar till Country Head of Finance för Sverige och beroende på preferens kommer du att vara stationerad antingen i Stockholm eller Malmö. Till denna roll söker vi dig som tycker om att ta egna initiativ, är kommunikativ och har ett öga för detaljer såväl som för helheten.

Vi intervjuar kandidater löpande och ber dig därför att skicka in din ansökan redan idag!

Vad Mekonomen erbjuder dig
Mekonomen erbjuder en arbetsmiljö som kännetecknas av god stämning och en inkluderande miljö. Med ett bolag som är marknadsledande erbjuds nu en spännande möjlighet och goda chanser till egen utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Analysera, sammanställa och presentera månatliga rapporter till bolagets ledning och övriga funktioner i verksamheten.
  • Skapa, mäta och kommunicera KPI:er.
  • Vara delaktig i budget- och prognosarbetet.
  • Bygga rapporter i analys- och visualiseringsverktyg.
  • Utveckla och utbilda verksamhetschefer i affärssystem, Excel och övriga analysverktyg.
  • Arbeta med utvecklings -och förbättringsarbeten, så som ekonomiska processer, nyckeltal, rapporter och system.
Erfarenhet
För denna tjänst söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi samt 3–5 års arbetslivserfarenhet. Du har tidigare arbetat med redovisning eller revision och har därefter arbetat verksamhetsnära inom controlling. Vi ser att du tidigare arbetat inom retail- eller servicebranschen och är van vid en transaktionsintensiv miljö. Du har goda kunskaper i Excel samt känner dig trygg med arbete i BI-verktyg. Har du även erfarenhet från arbete i Cognos ser vi detta som meriterande. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att lyckas i denna roll ser vi att du är en initiativtagande person med ett stort driv och en vilja att förändra. Vidare är du självständig och noggrann i ditt arbete, samt detaljorienterad och analytisk. För att trivas i rollen ser vi även att du är kommunikativ och pedagogisk.

Om Mekonomen Group
Mekonomen Group består av norra Europas ledande bilservicekedjor; FTZ, Inter-Team, MECA, Mekonomen och Sørensen og Balchen. Mekonomens tillväxtmöjlighet ligger i en kombination av stark central inköpsfunktion och differentierade koncept, varumärken och erbjudanden till våra kunder. Koncernen verkar på fyra huvudmarknader, Sverige, Norge, Danmark och Polen. Försäljning sker via centrallager till koncernens butiker och vidare till anslutna konceptverkstäder och andra företagskunder. Via butikerna sker även försäljning till konsumenter.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Registrera ditt CV via ansök-knappen! I den här rekryteringen samarbetar Mekonomen Group med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Filip Grundströmer som är ansvarig rekryterare för denna tjänst, filip.grundströmer@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.