Business Controller till Arriva

Business Controller till Arriva

Gazella rekryterar en analytisk Business Controller till Arriva Sverige med placering på huvudkontoret i Stockholm. Arrivakoncernen är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa med verksamhet i flera länder och är en del av tyska Deutsche Bahn. Som Business Controller arbetar du i en spännande och kvalificerad roll med analys, rapportering, P&L samt BI-verktyg. Controllerfunktionen består av ett team på sex personer med uppdelat ansvar för olika divisioner. I denna roll kommer du att ansvara för övergripande rapportering till Arriva Group Finance i England och controlling för huvudkontorets supportfunktioner. Du rapporterar till Head of Business Control. För att lyckas i rollen ser vi att du tycker om att samarbeta, är lyhörd och kan utmana organisationen för att bidra till Arrivas fortsätta utveckling framåt.

Vi kommer att intervju kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Arriva erbjuder dig
Arriva erbjuder dig en utvecklande och inkluderande miljö där initiativ och nya lösningar uppmuntras. Tjänsten kommer att vara stationerad på Arrivas nya kontor i Sickla. I tjänsten ingår förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Din utmaning

  • Ansvara för övergripande rapportering till Arriva Group Finance i England.
  • Controlling, framförallt kostnadsuppföljning av huvudkontorets supportfunktioner.
  • Agera businesspartner och vara stöd till andra delar av organisationen.
  • Arbeta med att göra forecast och budget.
  • Bidra i utveckling och förbättring av BI-system och datahantering tillsammans med BI-funktionen.
  • Aktivt arbeta med utvecklingsarbete av ekonomistyrningen, avseende processer, arbetssätt och systemstöd.
Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi samt 5-10 års kvalificerad arbetslivserfarenhet från liknande positioner där du självständigt ansvarat för analys och uppföljningsmodeller av exempelviskostnader samt reserveringar. Vi ser även att du tidigare förbättrat processer för analys och uppföljning, vilket inkluderat framtagande av rutin och processbeskrivningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en större internationell organisation sen tidigare. Vidare ser vi även att du har god förståelse för redovisning och är van att hantera de arbetsuppgifter som ingår i rollen som Business Controller. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP sedan tidigare. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är van att hantera stora datamängder samt erfarenhet av att arbeta med BI-verktyg. Då koncernspråket är engelska är det ett krav att du kan uttrycka dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen tror vi att du självgående samtidigt som du är samarbetsvillig som person. Vi ser även att du har en stark drivkraft och social kompetens, då tjänsten innebär många kontaktytor. Vidare trivs du med att arbeta med stort eget ansvar, har en god analytisk förmåga samt är skicklig på att väl kommunicera siffror och få dina kollegor att förstå dess innebörd. För att trivas i rollen ser vi även att du stundtals kan arbeta under tidspress och deadlines på ett framgångsrikt sätt. Vi ser också gärna att du har ett intresse för verksamheten/affären, där du brinner för att leverera god kvalitet samtidigt som man har roligt på vägen!

Arriva Sverige AB
Arrivagruppen är en av de största operatörerna inom kollektivtrafiken i Europa. Med över 60 000 medarbetare i 14 länder, transporterar vi varje år cirka 2,2 miljarder resenärer. De erbjuder en rad möjligheter för att deras resenärer ska komma fram till sina destinationer på bästa tänkbara sätt; till exempel bussar, tåg, spårvagnar, vattentaxi, handikapp- och ambulanstransporter.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök genom att registrera ditt CV! (I den här rekryteringen samarbetar Arriva med Gazella.) Har du frågor är du välkommen att kontakta John Hagtorn som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: john.hagtorn@gazella.se.

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Kontaktperson John Hagtorn
Telefon 076 176 01 12
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.gazella.se/
Sista ansökningsdag 19 apr 2021 (47 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.