Business Controller till Arriva

Business Controller till Arriva

Gazella rekryterar en analytisk Business Controller till Arriva Sverige, med huvudkontor i Stockholm. Arrivakoncernen är en av de största leverantörerna av persontransporter i Europa med verksamhet i flera länder och är en del av tyska Deutsche Bahn. Som Business Controller arbetar du i en spännande och kvalificerad roll med analys, rapportering, P&L samt BI-verktyg. Controllerfunktionen består av ett team på sex personer med uppdelat ansvar för olika divisioner. I denna roll kommer du att ansvara för övergripande rapportering till Arriva Group Finance i England samt controlling för huvudkontorets supportfunktioner. Du rapporterar till Head of Business Control. För att lyckas i rollen ser vi att du tycker om att samarbeta, är lyhörd och kan utmana organisationen för att bidra till Arrivas fortsätta utveckling framåt.

Vi kommer att intervju kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Vad Arriva erbjuder dig
Arriva erbjuder dig en utvecklande och inkluderande miljö där initiativ och nya lösningar uppmuntras. Tjänsten kommer att vara stationerad på Arrivas nya kontor i Sickla. I tjänsten ingår förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid.

Din utmaning
  • Agera businesspartner och vara stöd till andra delar av organisationen.
  • Ansvara för Finance- och Business review- rapportering till Arriva Group Finance i England.
  • Genomföra avvikelseanalyser för supportfunktioner och Arriva Sverige.
  • Arbeta med budget och forecast.
  • Aktivt arbeta med utvecklingen av Business Intelligence och datahantering tillsammans med BI-funktionen.
  • Vara drivande i affärsutveckling och diverse ad-hoc projekt.
Erfarenhet
Du har en akademisk examen inom ekonomi samt minst 5 års erfarenhet av business controlling där du självständigt ansvarat för analyser och uppföljningsmodeller. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i en större internationell organisation sen tidigare. Du har en god förståelse för redovisning och är van att hantera de arbetsuppgifter i rollen som Business Controller. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är van vid att hantera stora datamängder och arbeta med BI-verktyg. Vidare uttrycker du dig väl på både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation, då koncernspråket är engelska.

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är du bra på att samarbeta med andra, samtidigt som du är självgående. Vi ser även att du har en stark drivkraft och social kompetens då tjänsten innebär många kontaktytor, både internt och externt. Vidare trivs du i en roll med stort eget ansvar, där du besitter en god analytisk förmåga. Du brinner för att leverera god kvalitet samtidigt som du gärna har roligt på vägen!

Arriva Sverige AB
Arrivagruppen är en av de största operatörerna inom kollektivtrafiken i Europa. Med över 60 000 medarbetare i 14 länder, transporterar vi varje år cirka 2,2 miljarder resenärer. Vi erbjuder en rad möjligheter för att våra resenärer ska komma fram till sina destinationer på bästa tänkbara sätt; till exempel bussar, tåg, spårvagnar, vattentaxi, handikapp- och ambulanstransporter.

Ansökan
Har vi fångat ditt intresse? Ansök via knappen nedan! (I den här rekryteringen samarbetar Arriva med Gazella.) Har du frågor är du välkommen att kontakta Evelina Norén som är ansvariga rekryterare för denna tjänst på evelina.noren@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 jan 2021 (49 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.