Accounting Manager till Sushi Yama Group

Accounting Manager till Sushi Yama Group

Gazella rekryterar nu en strategisk och kommersiell Accounting Manager till Sushi Yama, som är Sveriges största restaurangkedja inom sushi-segmentet med ca. 50 restauranger runt om i landet. Gruppen befinner sig i en spännande fas, då de våren 2020 fick nya ägare i form av PE-bolaget Litorina. Sushi Yama är nu på en otrolig resa där de ska utveckla erbjudandet och expandera såväl nationellt som internationellt, där planen är att öppna upp 150 nya enheter över 5 år.

Som Accounting Manager på Sushi Yama kommer du att ha ett övergripande ansvar för redovisning och rapportering för koncernens bolag. Du rapporterar till bolagets CFO och arbetet innebär bland annat ansvar för bokslut, säkerställande av effektiva ekonomiprocesser samt bistå med analysarbete av verksamheten tillsammans med CFO och Strategiansvarig. Du kommer i rollen ansvara för ekonomiavdelningen som idag är outsourcad (ca. 3 FTE) men som de nu börjat bygga upp in-house.

Vad Sushi Yama erbjuder dig
Hos Sushi Yama erbjuds du en arbetsplats fylld av entreprenörer och eldsjälar som vill framåt, där alla är en viktig del i gruppens framgång. Samtliga funktioner sitter på huvudkontoret i Vasastan, vilket betyder korta beslutsvägar där du som Accounting Manager kommer ges en sällsynt affärsnära roll.

Din utmaning
  • Kvalitetssäkra löpande bokföring inför månads kvartals- och årsredovisningar.
  • Sammanställa bokslut (månads, kvartal, års) och övriga rapporter till CFO, Bank och Styrelse.
  • Löpande analysera och säkerställa intäkter och kostnader.
  • Säkerställa arbetet med moms- och skattefrågor.
  • Supportera vid budgetering, prognosarbete och vid större bolagsförändringar (t.ex. fusion, M&A etc.)
  • Stötta CFO/ Head of Strategy i bolagets övergripande strategiarbete
(prisstrategi, analys av nya marknader, online-strategi etc.)

Erfarenhet
För att passa i denna roll har du en civilekonomexamen eller motsvarande samt cirka fem års erfarenhet från redovisning och rapportering. Vi ser också att du är van vid att arbeta självständigt med hela bokslutsprocessen och känner dig trygg i dina redovisningskunskaper samt besitter goda kunskaper i Excel. Har du erfarenhet från revision, analys-/strategiarbete och/eller erfarenhet av tidigare arbete i Fortnox, är det meriterande.

Personliga egenskaper
Som person är du analytisk, ansvarstagande och självständig, Du har en positiv samt proaktiv inställning och trivs i en snabbväxande entreprenörsmiljö där du är med och driver förändring. Du tilltalas av att vara en del av en tillväxtresa, där du har ambition att växa in i nya spännande roller inom Gruppen.

Om Sushi Yama
Sushi Yama grundades av två sportdykare 2008 och är idag Sveriges största restaurangkedja inom sushisegmentet. Idag består kedjan av ca. 50 restauranger – från Borlänge i norr till Växjö i söder. De flesta av enheterna är koncentrerade till Storstockholm, där hälften av restaurangerna återfinns, och det är även där verksamhetens kontor ligger. Sen grundandet har man följt WWF:s fiskguide vid komponerande av meny och val av råvaror. Då hållbarhet är en av verksamhetens grundpelare är man även ASC- och MSC-certifierad sedan 2018. Hög genomgående kvalité, god service och en trevlig atmosfär är annat som kännetecknar varumärket och kedjan. Läs mer om Sushi Yama på deras hemsida.

Ansökan
Kan du vara rätt för rollen? Ansök! I den här rekryteringen samarbetar Sushi Yama med Gazella. Har du frågor är du välkommen att kontakta Markus Nilsson som är ansvarig rekryterare för denna tjänst på: markus.nilsson@gazella.se

Gazella arbetar ständigt med en rad spännande bolag, i flera olika branscher. Är du ekonom eller ledare? Skicka in ditt CV för att öka dina chanser till nya jobbmöjligheter!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Ekonomi, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 maj 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Gazella strävar efter att vara den givna konsult- och rekryteringspartnern inom ekonomi och finans. Vi hyr ut och rekryterar till bade stora och sma foretag inom alla olika branscher, fokuserat pa Stockholm med omnejd. Våra nytänkande och engagerade medarbetare har själva lång operationell erfarenhet eller bakgrund inom ekonomi eller personal och arbetar i mindre team, specialiserade på olika roller. Det gör att vi har god förståelse för alla tjänster, på alla olika nivåer inom ekonomifunktionen. Vi hittar briljanta och presterande ekonomer! Gazellas familjära personalkultur, vårt stora engagemang för att upprätthålla kontakten med våra kandidater samt ett skräddarsytt searchverktyg, bidrar till vår förmåga att leverera en snabb, flexibel och preciserad tjänst.