Finance Accounting Director till GANT AB

Finance Accounting Director till GANT AB

Vill du få möjlighet att göra skillnad och är intresserad av en roll med stort fokus på ledarskap? Vill du leda och driva ett team genom ett tydligt förbättringsarbete? Och göra detta i ett internationellt företag som präglas av kreativitet, nyfikenhet och starkt engagemang? Då kan rollen som Finance Accounting Director på GANT AB, definitivt vara något för dig!

Detta söker vi
Vi söker nu en Finance Accounting Director till GANT AB. Du kommer tillsammans med ditt team om nio medarbetare ansvara för att redovisningen och den finansiella rapporteringen håller en hög kvalitet och levereras i tid. Vi söker nu en tydlig ledarprofil med förmågan att bygga ett starkt team och sätta strukturer för ett välfungerande samarbete såväl i teamet som med andra avdelningar. Rollen kommer att innebära både ett strategiskt och operativt arbete där fokus kommer att ligga på att leda, styra upp och få en rad förbättringar genomförda.

Din roll
Tjänsten Finance Accounting Director innebär ett övergripande ansvar för att redovisningen och den finansiella rapporteringen av sex legala bolag, där flertalet av bolagen är tradingbolag samt några holdingbolag. Du kommer att arbeta nära ditt team och även ha ett nära samarbete med övriga avdelningar i organisationen såsom Logistik, Sourcing, Financial Control samt Business Control. Du rapporterar till CFO.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara följande:
 • Leda, stötta och coacha teamet
 • Leda bokförings- och trade-accounting arbetet
 • Leda bokslutsprocessen
 • Månads-, kvartals- och årsbokslut enligt gällande regelverk
 • Årsredovisning och deklaration
 • Skatt och momsfrågor
 • Intercompany
 • Rapportering
 • Kontakt med myndigheter och revisorer
 • Hålla dig a’jour med förändringar inom redovisningsområdet
 • Initiera och driva förbättringsinitiativ
Din profil
Du har en akademisk utbildningsbakgrund och har därefter en gedigen erfarenhet inom redovisning och rapportering, med stor fördel i ett internationellt bolag. Du har tidigare haft personalledande roller och tycker att det är genuint roligt med ledarskapsfrågor.

Du som person
Du tar ett stort ägarskap för ditt ansvarsområde och är en produktiv person som ser till att saker och ting genomförs. Du anpassar dig till förändringar och trivs i en miljö där problemlösning kommer att vara en viktig uppgift. Att strukturera upp en process eller ett arbetssätt är en förmåga som du har, men du är inte själv beroende av givna strukturer för att kunna utföra ett bra jobb.

För att verkligen lyckas i rollen som Finance Accounting Director är du trygg i din roll som ledare och är stöttande likväl som beslutsför. Du har en naturlig fallenhet för att skapa nära relationer med dina medarbetare i teamet men även med övriga avdelningar i organisationen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar GANT AB med Prodiem. Kontakter för intervju sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 alt Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Om GANT
GANT has been a pioneer of preppy style since 1949. Founded by the Gantmacher family in the college town of New Haven, Connecticut, GANT revolutionized the way the world dresses by creating American Sportswear icons. Today we continue to challenge convention and make clothes for the courageous, the curious and the creative - a community of people who believe you should never stop learning. GANT enjoys a global presence in over 70 markets, 750 stores, 4 000 selected retailers and with a team of 200 employees at our global headquarters and 1600 employees globally.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag Löpande (54 dagar kvar)