Dina arbetsuppgifter

Futuraskolan International Rådan söker nu specialpedagog/ speciallärare som vill vara med oss i detta arbete och stödja elever och medarbetare med start i augusti. Omfattningen på tjänsten ligger runt 80% men kan diskuteras. Du kommer att arbeta i år F-9 tillsammans med andra kollegor i vårt elevhälsoteam, som består av bland annat specialpedagog, skolkurator, skolpsykolog och skolsköterska.

Hos oss jobbar du praktiknära med elever och pedagoger samt i nära samarbete med kollegorna i elevhälsoteamet. Du är med och driver det specialpedagogiska arbetet tillsammans med skolans personal på både organisation- grupp- och individnivå. Uppdraget innebär arbete med inkludering i klassrummet, enskild undervisning och fortbildning för lärare.

Din profil

Vi söker dig som har relevant utbildning för uppdraget, gärna lärarutbildning eller behörighet i specialpedagogi, och egen flerårig erfarenhet av arbete med barn och ungdomar. Du tycker om att vistas i en internationell miljö med undervisning på både svenska och engelska.

Vi ser gärna att du är självständig och självgående men uppskattar att vara del av ett lärarlag och EHT team. Du har en positiv, flexibel och lösningsfokuserad grundsyn.
Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning i läs och skrivinlärning eller SVA samt grundläggande IT färdigheter.

Du har även en god förmåga att leda medarbetande utveckling. Du ska vara väl insatt i skolans styrdokument samt ha god specialpedagogisk kompetens. Samarbetsvilja, inlyssnande och coachande egenskaper är starkt meriterande.

För att läsa mer om Futuraskolan International Rådan, besök www.radan.futuraskolan.se

Visst är det dig vi söker?

Varmt välkommen med din ansökan, vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan.
Denna rekrytering sköts av Clockwork Skolledare, som sköter hela processen. Vid frågor är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare Sofi Centerman tfn: 073-351 27 33.
Sök tjänsten via: www.clockworkpersonal.se
Mer info
Kontaktperson Sofi Centerman
Telefon 0733512733
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning, Specialpedagog
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 juli 2019 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Futuraskolan International Rådan är en tvåspråkig F-9 skola med ett idylliskt läge precis intill Edsviken med promenadavstånd till Ulriksdals Slott och dess vackra naturområden.

På Futuraskolan International inser vi att språkfärdigheter är väsentliga på grund av vår alltmer globaliserade och utmamande värld. På vår tvåspråkiga skola är engelska och svenska likvärdiga, därför följer vi svensk läroplan men med ett internationellt fokus. Våra elever har inte enbart erfarenhet av engelska genom undervisning, men även i mötet utanför lektiontid, till exempel på skolgården eller fritidshemmet.
Vi arbetar även med att utveckla International Primary Curriculum (IPC) och International Middle Years Curriculum (IMYC), två internationella lärmodeller, på vår skola. Vi anser att dessa lärmetoder gynnar nyfikenhet, kreativitet, delaktighet och engagemang hos elever. Vi ser att detta tematiska och ämnesintegrerade arbetssättet skapar en helhetssyn och en meningsfull kontext för våra elever.

Vår värdegrund består av de värderingar vi sätter främst: Progressivitet, Energi och Respekt (PER). Framsteg uppnås delvis på grund av att vår utbildning grundar sig på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. En del av detta är kopplat till utveckling inom informations- och kommunikationsteknik (IKT). Från förskoleklass till åk 4 arbetar våra elever för närvarande med iPads som en del av undervisningen och åk 5-9 arbetar med Chromebooks.