Bolagsjurist till Frilans Finans

Bolagsjurist till Frilans Finans

Vill du jobba i ett team och göra det möjligt för människor att förverkliga sina yrkesdrömmar – att få göra sin grej?

Vi som jobbar i teamet ser att man passar bra in om man är serviceminded, glad, personlig, ansvarstagande, prestigelös och omhändertagande (det vi internt kallar caretaking).

Vilka är vi?
Frilans Finans har sedan starten 1999 hjälpt fler än 55 000 egenanställda att fakturera utan att ha eget företag. Genom egenanställning kan man till exempel ta betalt för arbete som utförs vid sidan av sitt ordinarie jobb, testa om en affärsidé lyfter utan att starta företag, eller bedriva verksamhet utan att behöva lägga energi på administration och pappersarbete – man behöver bara göra sin grej!

Tjänsten
Vi söker nu en bolagsjurist för vikariat till och med
2020-09-30. Att vara bolagsjurist hos oss innebär en bred och coachande roll som utförs i nära samarbete med bolagets samtliga avdelningar, särskilt med administrations-, sälj- och affärsutvecklingsavdelningen rörande exempelvis regelefterlevnad och risk. Vanligt förekommande är frågor rörande avtalsrätt, arbetsrätt och bolagsrätt men verksamhetens karaktär gör att du kommer få hantera frågor inom många tänkbara rättsområden. Rollen inkluderar en nära kontakt med våra externa partners och kunder.

Bolaget befinner sig i ett skede av kraftig expansion på existerande och nya marknader och affärsområden. Arbetet innebär även att självständigt arbeta med bolagets affärsutveckling samt bistå med internutbildning hos oss i aktuella juridiska frågor. Du kommer ha en framträdande roll i vår verksamhet. Du rapporterar till VD och sitter i ledningsgruppen.

Arbetsuppgifter:
  • Bistå samtliga avdelningar i Sverige och på våra andra marknader med juridiska spörsmål, exempelvis komplicerade bestridanden, granskning och upprättande av avtal och handlingar, tvistemål m.m.
  • Bistå företagsavdelningen och klientstöd vid förhandlingar med potentiella kunder i Sverige och utomlands, upprätta avtalsutkast med tillhörande bilagor till potentiella kunder och anställda.
  • Hantera främst avtalsrättsliga, bolagsrättsliga och arbetsrättsliga frågor internt och externt.
  • Ta fram riktlinjer, policydokument och bolagsinterna handlingar som rör legala frågor.

Att arbeta hos Frilans Finans
Under 2017 omsatte vi ca 900 mkr men vi är fortfarande en familjär organisation med 45 medarbetare och beslutsvägarna är korta och avstånden mellan avdelningarna likaså.

Vår organisationskultur genomsyras av viljan att hjälpa varandra och våra egenanställda och vi får energi från våra egenanställda och den nytta vår verksamhet skapar, för dem och för samhället. I
Sverige, där vi är marknadsledande, börjar egenanställningen bli allt mer etablerad. I Norge börjar hjulen snurra allt snabbare och i Frankrike är vi på väg upp ur startblocken. Så vår resa har bara börjat...

Din personlighet och erfarenhet
Frilans Finans värdeord är caretaking, ansvarstagande, möjliggörande och premium tech and knowledge. Caretaking är något vi värderar högt och som står för hög serviceinställning, empati, noggrannhet, och god kommunikation. Du är därför bra på att samarbeta samt att skapa och bibehålla förtroendefulla relationer, är driven, affärsinriktad, självgående, strukturerad och ansvarstagande.

Du har en juristexamen eller motsvarande med goda betyg samt flerårig arbetslivserfarenhet. Arbetslivserfarenheten tror vi består av liknande arbetsuppgifter från byrå eller bolag. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, samt har god datorvana, främst inom Office-paketet.

För att trivas i vår självstyrande och stödjande organisation så bör du trivas med att arbeta med stor självständighet och eget ansvar. Du bör också ha ett genuint intresse att få våra egenanställda och uppdragsbaserade arbetare på våra andra marknader att växa.

Rollen är strategiskt viktig inom organisationen och det sätts stort värde på din integritet. Du har goda kommunikativa egenskaper, är trygg i juridiken och tycker det är genuint kul att arbeta med affärsutveckling.

Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i såväl tal som skrift. Meriterande är om du även kan ett tredje språk.

Start
2019-06-03 eller enligt överenskommelse.

Omfattning
Heltid. Vikariat till och med 2020-09-30.

Geografisk placering
Tjänsten är placerad på Frilans Finans kontor i
Uppsala eller Stockholm. Resor till Stockholm/Uppsala kan förekomma baserad på placeringsort. Resor förekommer till våra andra marknader.

Välkommen med din ansökan
Skicka in din ansökan, CV, examensbevis och personligt brev, till jobb@frilansfinans.se dock senast onsdagen den 23/5 2019.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka in din ansökan redan nu.

Har du frågor angående tjänsten?
Christian Rähn, christian.rahn@frilansfinans.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 23 maj 2019 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Under 2017 omsatte vi ca 900 mkr men vi är fortfarande en familjär organisation med 45 medarbetare och beslutsvägarna är korta och avstånden mellan avdelningarna likaså. Vår organisationskultur genomsyras av viljan att hjälpa varandra och våra egenanställda och vi får energi från våra egenanställda och den nytta vår verksamhet skapar, för dem och för samhället. I Sverige, där vi är marknadsledande, börjar egenanställningen bli allt mer etablerad. I Norge börjar hjulen snurra allt snabbare och i Frankrike är vi på väg upp ur startblocken. Så vår resa har bara börjat...